FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen in de race voor drie prijzen: "We gaan voor de maximale ambitie"

FC Twente Vrouwen in de race voor drie prijzen: "We gaan voor de maximale ambitie"

FC Twente Vrouwen is bezig aan een opmerkelijk seizoen. De ploeg van Tommy Stroot begon stoef door in de eerste vier wedstrijden maar liefst acht punten te verspelen. Daarna het pakte de ploeg zich en bleef het ongeslagen (negen maal winst en één gelijkspel, red.) tijdens het restant van de reguliere competitie.

De opmars leverde afgelopen dinsdag de koppositie op in de Eredivisie Vrouwen dat nu wordt opgesplitst in twee poules. De kampioenspoule en de verliezerspoule. In de kampioenspoule gaan FC Twente, Ajax, PSV en ADO Den Haag uitmaken wie zich de kampioen mag gaan noemen van het seizoen 2020-2021.

Opmerkelijk is dat FC Twente, Ajax en PSV met evenveel punten de playoffs ingaan. De Tukkers blijven wel eerste omdat ze een veel beter doelsaldo kunnen overleggen dan de directe concurrenten. Maar is FC Twente door de goede reeks en het veel hogere doelsaldo ook direct de favoriet?

"Als je na het halveren van de punten met drie teams op hetzelfde aantal eindigt, kun je niet zeggen dat er één ploeg de favoriet is", aldus hoofdtrainer Tommy Stroot in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. Iedereen weet hoe het gaat: de favorietenrol wisselt heel vaak. Het is wel zo dat wij de laatste drie duels tegen PSV en de laatste twee tegen Ajax hebben gewonnen. Maar dat is geen enkele garantie voor de eerstvolgende wedstrijd."

"Wat voor mij de grootste winst nu al is, is dat wij onze jonge speelsters iets mee hebben gegeven voor de rest van hun loopbaan. Zij doen de laatste maanden een pak aan ervaringen op, ze zijn extreem leergierig en staan er op de momenten dat het moet."

[google]

Tommy Stroot, die zelf na dit seizoen vertrekt naar de Duitse grootmacht Vfl Wolfsburg, kan zijn periode nog op een zeer bijzondere manier afsluiten. Zijn ploeg is nog in de race voor alle prijsen; de titel, de beker en de Eredivisie Cup.

"Wij gaan dan ook zeker voor de maximale ambitie en dat begint zondag in de finale van de Eredivisie Cup tegen Ajax. Daarna spelen we ook nog de halve finale van de beker tegen ADO Den Haag. We zijn met Ajax het enige team dat nog voor drie prijzen kan gaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties