FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen jaagt met bizarre statistieken op de landstitel

FC Twente Vrouwen jaagt met bizarre statistieken op de landstitel

FC Twente Vrouwen neemt aan het einde van het seizoen afscheid van hoofdtrainer Tommy Stroot. De oefenmeester tekende eerder dit seizoen een contract bij de Europese grootmacht Vfl Wolfsburg. Een kans die hij uiteraard niet aan zich voorbij kon laten gaan.

Dat hij een succestrainer is blijkt wel uit de resultaten die hij ook dit seizoen weer boekt met FC Twente. De ploeg kreeg aan het begin van het seizoen een verjongingskuur, maar de trainer heeft er weer een fraai geheel van weten te vormen. Met name de laatste reeks van drie wedstrijden gaat het de Tukkers voor de wind.

De ploeg won achtereenvolgens van Excelsior, sc Heerenveen en VV Alkmaar. Op zich past dit wel bij een club als FC Twente, maar als we de scores erbij pakken dan mag er oprecht worden gesproken van een bijzondere prestatie.

FC Twente Vrouwen scoorde namelijk maar liefst 22 doelpunten in de laatste drie wedstrijden. Dat is een gemiddelde van een schrikbarende 7,3 doelpunten per wedstrijd. De hoogste uitslag werd afgelopen weekend behaald in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. De Tukkers wonnen met 9-0 waarvan er vier treffers op naam kwamen van de Duitse Anna-Lena Stolze. Ook zei vertrekt aan het einde van het seizoen naar Vfl Wolfsburg dat haar de afgelopen anderhalf jaar verhuurde aan FC Twente.

[google]

De recentelijke overwinningen kunnen FC Twente Vrouwen aan het einde van het seizoen nog helpen. Doordat de ploeg zoveel scoorde heeft het nu een positief doelsaldo van 31. De concurrenten PSV en Ajax hebben op dit moment een positief doelsaldo van respectievelijk 20 en 17.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties