FC Twente Nieuws

FC Twente wil Cerny behouden: "Aan de clubs om eruit te komen"

FC Twente wil Cerny behouden: "Aan de clubs om eruit te komen"

Vaclav Cerny wordt dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. De aanvaller gooide hoge ogen en vormde een waar koningskoppel met Danilo. Helaas kwam er in de thuiswedstrijd tegen Ajax een einde aan zijn goede reeks bij FC Twente. De Tsjech scheurde zijn kruisband en komt hierdoor dit seizoen niet meer in actie.

Het is de tweede keer dat hij deze blessure op heeft gelopen. In 2017 scheurde hij ook een kruisband, maar toen was het de andere knie. Cerny is inmiddels geopereerd en werkt nu aan zijn lange herstel. "Ik heb me één keer teruggeknokt en ik zie geen reden waarom me dat geen tweede keer gaat lukken. Ik kijk er al naar uit."

De vorige keer duurde zijn herstel elf maanden. Hoe lang dit herstel gaat duren durft Cerny niet te zeggen. "Het is nu nog moeilijk te zeggen. Iedere blessure is weer anders.

Het moment dat hij de blessure opliep was zeer ongelukkig. Cerny was één van de sterkhouders van het elftal en het gebeurde uitgerekend tegen zijn oud-werkgever Ajax. "Ik voelde me goed en belangrijk en alles viel op z'n plek. Maar uiteindelijk is geen enkel moment goed om zo'n zware blessure op te lopen. Helemaal wetende dat je er zolang uit gaat zijn.

[google]

Besloten is dat Cerny herstelt bij FC Twente en niet bij FC Utrecht. De aanvaller hoopt zelf dat hij na dit seizoen bij FC Twente kan blijven. "Ik kreeg bij FC Twente de kans om weer te spelen en belangrijk te zijn voor de club en het team. Ik ben hier gelukkig en ik denk dat het gevoel wederzijds is. Ik hoop dat ik hier kan blijven."

Cerny heeft na dit seizoen nog een eenjarig contract, maar FC Utrecht heeft nog een optie om dit contract te verlengen tot medio 2023. " FC Twente en ik hebben dezelfde wens, maar het is aan de clubs om eruit te komen", besluit Cerny het gesprek met het Tsjechische Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties