FC Twente Nieuws

FC Twente zit met onopgelost probleem na verdwijnen beloftencompetitie

FC Twente zit met onopgelost probleem na verdwijnen beloftencompetitie

Dit was het laatste seizoen van Jong FC Twente. De KNVB heeft een nieuwe Onder 21 competitie geïntroduceerd waar FC Twente en Heracles als jeugdopleiding partners aan deel gaan nemen. Dit levert echter wel een probleem op voor FC Twente en de andere clubs.

Het was gebruikelijk dat spelers die in het weekend op de bank zaten op maandag meespeelden bij Jong FC Twente. Nu Onder 21 de status als tweede elftal overneemt van Jong FC Twente is dat niet meer mogelijk voor spelers ouder dan 21.

De enige manier om dit probleem op te lossen is het plannen van doordeweekse oefenwedstrijden. Op deze manier kunnen ook de bankzitters bij het eerste elftal nog minuten maken. De clubs hebben inmiddels de KNVB gevraagd hoe hiermee om te gaan.

[google]

De kans bestaat dat er een soort van oefencompetitie wordt aangedragen. Op deze manier komen alle voetballers wekelijks aan spelen toe. Het plannen van dit soort wedstrijden is niet altijd even gemakkelijk. Burgemeesters zijn terughoudend als het gaat om oefenwedstrijden waarbij er het risico is dat er supporters van de tegenpartij meekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties