FC Twente Nieuws

Fortuna Sittard zet trainer Ultee op straat na slechts drie wedstrijden

Fortuna Sittard zet trainer Ultee op straat na slechts drie wedstrijden

Welke trainer haalt de kerst niet? Wie wordt de eerste trainer die wordt ontslagen? Dit zijn enkele vragen die worden gesteld voor aanvang van ieder nieuw seizoen. We zijn nog maar die speelronden onderweg en het antwoord op de bovenstaande vragen is al daar. Het is Sjors Ultee die zonder pardon aan de kant is gezet door Fortuna Sittard.

Ultee, in het verleden actief als assistent-trainer bij FC Twente, wist na drie speelronden geen enkel punt te pakken. Zijn ploeg begon met een thuisnederlaag tegen Ajax en een uitnederlaag tegen FC Twente. Twee wedstrijden die je als Fortuna Sittard mag verliezen. De 4-1 nederlaag tegen Cambuur afgelopen weekend zagen veel mensen niet aankomen, ook Ultee niet.

Na afloop van de wedstrijd liet hij weten geen verklaring te hebben voor de ruime nederlaag. Hij gaf hierbij aan dat hij deze als trainer wel zou moeten hebben. Nog geen twee dagen na de nederlaag hoeft hij de reden van de nederlaag ook niet meer te achterhalen, want vandaag werd hij zonder pardon ontslagen.

“Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen”, aldus de technisch manager Sjoerd Ars. “Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn. We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden. We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties