FC Twente Nieuws

Fraser onder de indruk: "Dat heeft FC Twente fantastisch gedaan"

Fraser onder de indruk: "Dat heeft FC Twente fantastisch gedaan"

FC Utrecht start het nieuwe seizoen met een nieuwe trainer. Na het ontslag van voormalig FC Twente-trainer René Hake mocht Rick Kruys het seizoen afmaken. Henk Fraser, vorig seizoen nog trainer van Sparta, heeft nu het stokje overgenomen voor het nieuwe seizoen.

FC Utrecht zal samen met Vitesse en AZ één van de concurrenten gaan zijn in de strijd om Europees voetbal. Een doelstelling wil hij echter niet noemen. "Het liefst iets wat onmogelijk is. Dan kunnen mensen later zeggen: 'wat een idioot'. Doe je het niet, dan zeggen ze: 'wat een gebrek aan ambitie'. Ik vind dat altijd heel lastig. We hebben een groep die budget-overschrijdend kan presteren en daar moeten we voor gaan. Dat levert altijd iets moois op."

"Er is altijd wel een ploeg die kan verrassen." Vorig seizoen was dat het FC Twente van Ron Jans dat AZ achter zich wist te houden en de vierde plek pakte. Het leverde voor het eerst in acht jaar weer Europees voetbal op. "Dat heeft Twente fantastisch gedaan", aldus Fraser in gesprek met Voetbal International.

Toch wil Fraser zich met FC Utrecht meer meten met AZ. "AZ is al heel lang bezig de top drie aan te vallen. Je ziet hoe lang het duurt voor dat structureel kan. Ik vind dat Pascal Jansen een fantastische prestatie heeft geleverd. Ik vind dat we dat met Utrecht ook moeten nastreven. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar bij AZ hebben ze er ook lang over gedaan. FC Utrecht komt ook van heel ver en is een stabiele club geworden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties