FC Twente Nieuws

Fraser pareert kritiek na parkeren Sparta-bus in de Veste

Fraser pareert kritiek na parkeren Sparta-bus in de Veste

Sparta Rotterdam kwam vrijdagavond naar Enschede als de nummer zestien van de eredivisie. De ploeg strijdt samen met onder andere PEC Zwolle en Willem II tegen directe degradatie. Ondanks het feit dat zijn ploeg de punten hard nodig heeft, koos trainer Henk Fraser voor een wel heel behoudende tactiek.

De oefenmeester die na dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht, parkeerde de bus met een 5-4-1 formatie. Het kwam de trainer op kritiek te staan van de eigen aanhang. "Het hangt ervan af wat mensen willen. We kunnen hier heel open spelen, maar dan krijgen we met 7- of 8-0 een pak slaag."

"Vandaag was het heel simpel: er is gewoon een kwaliteitsverschil", vervolgt Fraser in gesprek met ESPN. "Om dit soort wedstrijden te winnen, moet je allemaal top zijn, en vandaag waren dat er te weinig. Het niveauverschil is dan gewoon behoorlijk."

"Maar dat heeft naar mijn mening niets met de speelstijl te maken. Mensen denken dat je alleen in 4-3-3 aanvallend kan spelen, maar dat kan in elk systeem. Het ligt er gewoon aan hoe goed je aan de bal bent. Vrijdag was het verschil in niveau gewoon aanwezig, vooral in balbezit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties