FC Twente Nieuws

"Fred liet me zien wat ik moest doen om een goede voetballer te worden"

"Fred liet me zien wat ik moest doen om een goede voetballer te worden"

Karim El Ahmadi is op dit moment de drijvende kracht achter Feyenoord. De 31-jarige oud-middenvelder van FC Twente heeft inmiddels al een lange carrière achter de rug, met veel hoogte- en dieptepunten. Ruim tien jaar na zijn doorbraak in Enschede krijgt hij eindelijk de 'echte' erkenning van een belangrijke speler.

Tijdens zijn debuut op negentienjarige leeftijd bij FC Twente speelde El Ahmadi met Orlando Engelaar, Ismail Aissati en Otman Bakkal om zich heen. "We speelden gedurfd, frivool en zonder druk", blikt de oud-middenvelder terug tegenover HELDEN. "Ik kwam laatst Orlando tegen, hij zei: ‘Zoals wij toen speelden, dat zie je nu niet meer'. In mijn Twente-tijd was ik onbevangen, voetbalde op intuïtie en m’n talent."

[google]In de zomer van 2008 verkaste El Ahmadi van FC Twente naar Feyenoord. "Die eerste periode bij Feyenoord was één grote teleurstelling", vervolgt hij. "Toen ik bij Feyenoord tekende, kreeg ik een vijfjarig miljoenencontract. Ik was 21, kwam binnen en dacht: wat gebeurt me nu? Ik ging van niks naar heel veel. Daar was ik ook in mijn hoofd mee bezig. Ik speelde niet echt goed, maar dacht: ach, dat komt wel, ik heb toch een vijfjarig contract. Die gedachte, dat was waar het misging. Ik werd gemakzuchtig en dacht mede daardoor dat ik het wel op alleen m’n talent zou redden."

Bij FC Twente debuteerde El Ahmadi onder toenmalig trainer Fred Rutten. "Fred was een vaderfiguur voor me, al sinds mijn tijd bij Twente", verklaart hij. "Hij liet me zien wat ik allemaal moest doen om een goede voetballer te worden. Het was een grote teleurstelling dat hij na een jaar al weer vertrok bij Feyenoord. Ik vond niet dat hij het zo slecht had gedaan. Als hij was gebleven, had ook hij er meer uit kunnen halen. Op sociaal vlak vind ik hem de beste trainer, geweldig hoe hij met jonge spelers omgaat. Maar op andere gebieden bleken hij en de club uiteindelijk toch te verschillend. Ik heb nog altijd goed contact met Fred", aldus El Ahmadi.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties