FC Twente Nieuws

Fredrik Jensen bedankt oude club met een grote donatie

Fredrik Jensen bedankt oude club met een grote donatie

Fredrik Jensen heeft iets teruggedaan voor de club waar hij als voetballer begon in Finland. Om FC Futura te bedanken heeft de middenvelder van FC Augsburg een grote donatie gedaan. Om welk bedrag het gaat wil de club logischerwijs niet naar buiten brengen.

Na FC Futura speelde hij voor FC Honka en de Finse topclub HJK Helsinki. In 2013 maakte hij samen met zijn broer Richard Jensen de overstap naar FC Twente. Beide talenten wisten het eerste elftal te bereiken, maar alleen Fredrik brak ook echt door.

Na de degradatie in 2018 wilde Fredrik vertrekken en tekende een contract bij het Duitse FC Augsburg. FC Twente hield een bedrag van circa drie miljoen euro over aan de transfer. Zijn broer Richard vertrok naar Roda JC waar zijn contract inmiddels is verlopen. Hij is nu transfervrij en op zoek naar een nieuwe club.

[google]

Vooralsnog heeft Fredrik het lastig in Duitsland. Tijdens zijn eerste seizoen werd hij geplaagd door blessures en het afgelopen seizoen moest hij het doen met slechts vijf invalbeurten en vijf basisplekken. Komend seizoen hoopt de nog maar 22-jarige middenvelder alsnog door te breken. Hij heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Bundesligist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties