FC Twente Nieuws

Fusie Diekmanclubs van de baan: FC Twente gaat samenwerking met gemeente, Sportclub en Zuid-Eschmarke uitbreiden

Fusie Diekmanclubs van de baan: FC Twente gaat samenwerking met gemeente, Sportclub en Zuid-Eschmarke uitbreiden

Er komt voorlopig geen fusie tussen de vier Diekmanclubs Sportclub Enschede, Zuid-Eschmarke, de Tubanters en PW. Dit werd afgelopen woensdag bepaald tijdens een gezamenlijk overleg. Het bestuur van Sportclub Enschede en Zuid Eschmarke kregen van hun leden mandaat voor het tekenen van een intentieverklaring voor het gezamenlijk gebruik van een accommodatie op het Diekman terrein. Voor PW en de Tubanters kwam deze beslissing nog te vroeg.

Het is een complexe situatie. Alle vier de clubs hebben of organisatorische of financiële problemen waardoor er al vier jaar wordt gezocht naar een oplossing waar iedereen mee kan leven. Een fusie was één van de opties. Een andere optie was een gezamenlijk complex voor alle vier de club die hierdoor hun eigen identiteit zouden behouden.

Toch is de deur niet definitief gesloten zo laat Zuid-Eschmarke voorzitter Bas Veenendaal weten in gesprek met Waanders van de Tubantia. "Behalve een gezamenlijke ambitie is ook de toekomstbestendigheid van de vier verenigingen een reden om met elkaar in gesprek te blijven. Dat er nu twee niet meedoen is geen reden de boel stop te zetten."

FC Twente heeft ook een groot belang. De club wil de jeugdopleiding verhuizen van het trainingscentrum in Hengelo naar het Diekman terrein.

[google]FC Twente, Sportclub Enschede, Zuid-Eschmarke en de gemeente Enschede gaan hun samenwerking nu verder uitbreiden. Sportwethouder Van Houdt: "Ik ben blij met deze eerste stappen. Het past in onze ambitie de kracht van de verenigingen ook voor de toekomst te versterken en talent te ontdekken en te ontwikkelen. De gemeente zal samen met Sportaal de verenigingen ondersteunen. Verder werkt de gemeente aan een integraal plan voor de ontwikkelingen en de kansen die het Diekman verder biedt op het gebied van zowel breedtesport als topsport en talentontwikkeling. Ook het zwembad doet daaraan mee. Mooi dat de verenigingen die kansen en de meerwaarde van samenwerking ook zien en pakken."

Omdat Sportclub Enschede, Zuid-Eschmarke en FC Twente al stappen kunnen zetten is besloten de ontwikkelingen in te delen in twee fasen. Ondanks dat PW en De Tubanters nog geen mandaat hebben voor het ondertekenen van de intentieverklaring is de kans nog altijd aanwezig dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. "Zij zien wel een meerwaarde in samenwerking en blijven aangehaakt voor fase 2. Dus de deur is zeker niet dicht", besluit Veenendaal.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties