FC Twente Nieuws

Gaat na Ilic ook Dumic FC Twente verlaten?

Gaat na Ilic ook Dumic FC Twente verlaten?

Voor zowel Ilic als Dumic zijn er dit seizoen weinig minuten weggelegd. Allebei moeten ze het doen met invalbeurten of ze komen zelfs helemaal niet van de bank af. Luka Ilic gaat FC Twente waarschijnlijk in de winterstop verlaten, maar volgt Dario Dumic ook?

Het hele seizoen moet de Bosniër het doen met invalbeurten, vier stuks op precies te zijn. Vaak gaat het dan om de laatste vijf minuten. Voor Ilic gold dat in het begin van het seizoen niet. Hij startte namelijk de eerste drie eredivisie duels, maar na zijn rode kaart tegen Cambuur op 28 augustus lijken zijn minuten er ook op te zitten.

In de podcast Ballen verstand vertelt FC Twente clubwatcher Leon ten Voorde over de kwestie: "over Dumic is nog niks bekend, maar Ilic gaan we niet meer terug zien. Dumic kwam tegen Go Ahead Eagles nog in het veld de laatste minuten, maar dat was omdat de Eagles de luchtmacht gingen bedienen." Luka Ilic zat afgelopen wedstrijd niet meer bij de selectie. "Hij had veel moeite met zijn bijrol na de rode kaart tegen Cambuur. Daar zit wat ontembaar gif in", aldus Ten Voorde.

Volgens de clubwachter hebben ze geen omkijken naar Dumic. "Hij is goedgehumeurd en doet z'n best op de training, maar wil natuurlijk wel spelen." Als FC Twente nog een transfersom wil overhouden aan de Bosniër moeten ze hem aankomende winterstop verkopen. Hij beschikt namelijk over een aflopend contract. De club heeft wel een eenzijdige optie om deze met een jaar te verlengen, maar dat betekent dat ze de speler een salarisverhoging van minimaal 25 procent moeten aanbieden.

Sinds afgelopen zomer lijkt de tijd van Dumic op in Enschede, volgens Ten Voorde probeerde ze namelijk hem al te verkopen. Uiteindelijk bleef hij toch, maar lijkt zijn situatie niet veranderd te zijn.

Tijdens de vorige winterstop namen de Tukkers vroegtijdig afscheid van Lazaros Lamprou, Halil Dervisoglu en Alexander Jeremejeff. Hierdoor kwamen ze later in het seizoen min of meer in de problemen door de lage bezitting in de voorhoede. Ron Jans gaf na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan dat als Ilic vertekt de club moet gaan kijken naar een vervanger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties