FC Twente Nieuws

Gebrek aan goals bij Van Wolfswinkel: Zorgelijk of geen probleem?

Gebrek aan goals bij Van Wolfswinkel: Zorgelijk of geen probleem?

Vorig seizoen was Ricky van Wolfswinkel de belangrijkste man bij FC Twente als het gaat om het maken van goals. De spits werd met zestien doelpunten gedeeld derde op de topscorerslijst van de eredivisie en gaf tevens acht assits. Dit seizoen blijven de goalcontributies echter nog uit bij de spits. Na tien officiële wedstrijden heeft Van Wolfswinkel slechts één goal gemaakt en leverde hij twee assists.

Ondanks het gebrek aan goals in Van Wolfswinkel wel belangrijk in het spel van FC Twente. Tot nu toe heeft hij de meeste balcontacten buiten de zestien bij de Tukkers. "Ik speel nuttig", vertelt de spits tegenover TC Tubantia. "Je kunt belangrijk zijn voor de ploeg, terwijl je niet op het scoreformulier staat. Er zijn wedstrijden dat we eerder voor de lange bal kiezen. Dan verleng ik de bal ver van de goal, waardoor andere spelers opeens in de zestien opduiken. Dat heeft met een spelidee te maken."

Hij scoort dan nog niet zo veel dit seizoen, toch is trainer Ron Jans tevreden over zijn spel. "Ricky is tot nu toe heel belangrijk geweest in het ruimte creëren voor zijn medespelers. Daar is hij heel goed en slim in. Ik ben echt heel tevreden over zijn inbreng", zegt de oefenmeester.

Van Wolfswinkel wordt echter niet wanhopig van het gebrek aan goals. "Dat speelt bij mij niet. Een paar jaar geleden zou ik daar wel last van hebben gehad. Je bent immers spits en je wilt altijd doelpunten maken. Maar ik ben nu rustiger in mijn hoofd en haal mijn plezier ook uit andere dingen. Soms is het nou eenmaal even zo. Die doelpunten komen wel", verzekert de Van Wolfswinkel.

Ook trainer Ron Jans denkt dat de goals vanzelf wel gaan komen. "Vorig seizoen schoot Ricky in het begin van het seizoen veel penalty’s binnen, de meeste velddoelpunten kwamen later. We hebben de goals nu uitgesmeerd over meerdere spelers. En dat is alleen maar goed", aldus Jans.

Vorig seizoen was dit minder het geval. "Dat was wel een punt van aandacht en zorg bij iedereen, ja. Ik had er een aantal en vervolgens kwam er een hele tijd niets. Pas op het eind van het seizoen kwam Limnios opzetten. Je hoopt dat dit wat gelijkmatiger wordt verdeeld en gelukkig is dat ook zo. Anderen beginnen nu ook te scoren", besluit de spits van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties