FC Twente Nieuws

Gebroeders Rots spelen samen bij FC Twente: "Blijft gek"

Gebroeders Rots spelen samen bij FC Twente: "Blijft gek"

Daan Rots brak afgelopen seizoen door bij FC Twente. De twintigjarige aanvaller stond 23 keer in de basis. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen probeert hij te laten zien dat hij een basisplaats verdient in het team van Ron Jans. Het is een bijzondere voorbereiding voor Rots, omdat zijn broertje ook meetraint bij de eerste selectie.

Mats Rots, die onlangs een contract tot medio 2025 in Enschede tekende, is nog maar zestien jaar, maar mag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen bij het eerste elftal. Voor broer Daan Rots is het een beetje gek. "Hij is zestien en ik zie hem altijd gewoon thuis", vertelt Rots voor de camera van FC Twente.

"Ik zie hem wel eens trainen bij de jeugd, maar nu staat hij bij mij op het veld. Dat is natuurlijk wel mooi voor hem. Het is een hele mooie kans voor hem om zich te laten zien tegen volwaardige profteams. Het blijft gek om tegen hem te spelen, zeker", aldus Daan Rots.

Mats Rots speelt in de voorbereiding bij FC Twente als linksback. Omdat er nog geen back-up is voor Gijs Smal, blijft Mats Rots de komende tijd meetrainen bij FC Twente. Daan Rots, die in het oefenduel met Fortuna Düsseldorf (5-1) twee keer trefzeker was, speelde vorig seizoen veel als rechtsbuiten, maar mag dit jaar hevige concurrentie verwachten. Met Denilho Cleonise en Václav Cerny heeft Ron Jans nog twee volwaardige rechtsbuitens in de selectie. Cleonise wordt door de trainer van FC Twente in de voorbereiding veelal gebruikt als linksbuiten, omdat Virgil Misidjan de enige is bij de Tukkers die als echte linksbuiten in aanmerking komt voor een basisplaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties