FC Twente Nieuws

Geen optie tot koop in huurcontract met Griekse aanvaller Tzolis

Geen optie tot koop in huurcontract met Griekse aanvaller Tzolis

FC Twente hoopt vandaag de transfer van Christos Tzolis af te ronden. De aanvaller komt vandaag naar Nederland om hier de medische keuring te ondergaan. Mocht deze keuring geen problemen opleveren, dan zal de 20-jarige aanvaller zijn handtekening zetten onder een huurcontract voor één seizoen.

Veel supporters vragen zich af of FC Twente ook een optie tot koop heeft weten te bedingen om de aanvaller na het seizoen voor een vast bedrag over te kunnen nemen. Dit is volgens Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns niet het geval.

Tzolis werd een jaar gelden voor maar liefst 11 miljoen euro aangetrokken door Norwich City, nadat de aanvaller een uitstekend eerste seizoen had gedraaid bij PAOK Saloniki. Afgelopen seizoen wist de aanvaller deze goede ontwikkeling niet door te trekken en bleef hij steken op 14 optredens in de Premier League zonder beslissend te zijn. In de EFL Cup was hij wel trefzeker. Tegen FC Bournemouth scoorde hij twee keer en gaf hij ook twee assists. Beelden onder dit artikel.

Ondanks zijn wat mindere seizoen bij Norwich, is de marktwaarde van de jonge Griek nog altijd 8 miljoen euro én heeft hij nog een doorlopend contract tot medio 2026. Mocht Norwich al bereid zijn om een optie op te laten nemen in het contract, dan is het transferbedrag bij voorbaat al onbetaalbaar voor FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties