FC Twente Nieuws

Gemeenteraad Enschede maandag in gesprek over herfinanciering

Gemeenteraad Enschede maandag in gesprek over herfinanciering

De gemeenteraad van Enschede zal aanstaande maandag (13 februari) tijdens de stedelijke commissie het dossier FC Twente, aangaande de herfinanciering van de club, gaan behandelen. Dit meldt de gemeente via haar website.

Het college van burgemeester en wethouders wil met de Enschedese club tot nieuwe afspraken komen over de bestaande lening van zeventien miljoen euro en over de verstrekking van een garantstelling, zodat de club nog een lening kan afsluiten.

[google]In verband met de grote belangen die er zijn voor de gemeente en FC Twente heeft het college van B&W gevraagd aan de gemeenteraad of het kan instemmen met het voorgestelde pakket aan herfinancieringsmaatregelen voor de Enschedese club.

Hierover wordt echter nog geen besluit genomen, maar de partijen kunnen wel aangeven hoe zij over deze nieuwe afspraken denken. Waarna er uiteindelijk bij de raadsvergadering verderop in februari, de exacte datum hiervoor is nog niet bekend, een besluit nemen en kunnen instemmen met de gemeentelijke voorwaarden. De discussie hierover zal dus voornamelijk aanstaande maandag plaatsvinden.

De Enschedese club heeft de herziene voorwaarden voor de bestaande lening van zeventien miljoen euro en de garantstelling van 8,4 miljoen euro nodig om de financiën verder op orde te krijgen. Voor 1 maart moet de Enschedese club aan twee schuldeisers (XXIII Capital en ING Bank) een miljoenenbedrag van respectievelijk 5,55 miljoen euro en 1,23 miljoen afbetalen. Deze bedragen moeten hoe dan ook afbetaald worden. Zonder garantstelling komt de club namelijk in acute liquiditeitsproblemen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties