FC Twente Nieuws

Gestopte Bijen eerlijk: "Ik kon het niet meer opbrengen"

Gestopte Bijen eerlijk: "Ik kon het niet meer opbrengen"

Dinsdag werd bekend dat Peet Bijen op 27-jarige leeftijd stopt met voetballen. De centrale verdediger heeft te veel last van een hielblessure, waarvan hij niet volledig herstelt. De Hengeloër speelde maar liefst veertien jaar voor FC Twente. Na zijn periode in Enschede is hij echter nauwelijks nog aan voetballen toegekomen door zijn chronische enkelblessure.

In de zomer van 2020 vertrok Bijen bij FC Twente. Daarna speelde hij nog slechts zeven competitiewedstrijden namens ADO Den Haag en FC Emmen. Nu zet hij een punt achter zijn carrière. "Ik heb dit natuurlijk al een tijdje zien aankomen", vertelt Bijen in gesprek met TC Tubantia.

"Ik heb met mensen in mijn omgeving en mezelf een tijdje geleden de afspraak gemaakt, dat ik er een half jaar alles aan wilde doen om terug te keren. Dat heb ik gedaan. Wat dat betreft kan ik mezelf helemaal niets kwalijk nemen. Maar ik merkte in de voorbije weken dat ik steeds meer moeite had om me op te laden voor de revalidatietrainingen. En dan komt het moment dat je je gaat voorbereiden op het einde, dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn. Ik kon het gewoon niet meer opbrengen. Daarom is dit het beste besluit. Het ging niet meer", aldus de centrale verdediger, die 132 competitiewedstrijden voor FC Twente speelde.

Toch vond Bijen was geen makkelijke beslissing voor Bijen, zo vertelt hij tegenover RTV Oost. "Een hele moeilijke beslissing. Aan de ene kant niet omdat het al een heel lang proces is. Je bent al zo lang geblesseerd dus het zit altijd in je achterhoofd dat je weet dat het misschien wel eindig is. Maar het moment om het echt te beslissen is wel even moeilijk."

Hij viel na negentien maanden afwezigheid tijdens de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen nog in bij FC Emmen. "Achteraf heb ik die wedstrijd op adrenaline gespeeld en heb ik mezelf valse hoop gegeven, want de pijn was niet verdwenen." Na vorig seizoen liep zijn contract af bij FC Emmen. De club gaf hem wel de gelegenheid nog mee te trainen. "Maar ik bleef last houden, waardoor ik besloot om voor mezelf te gaan trainen, in de hoop weer fit te worden. Maar eigenlijk wist ik toen al, dat dat tegen beter weten in was", vertelt Bijen bij TC Tubantia.

De voormalig speler van FC Twente gaat er niet vanuit dat hij ooit nog terugkomt als voetballer. "Misschien dat de situatie over een half jaar wel weer anders is, maar daar ga ik niet van uit. In mijn beleving is het echt klaar." Hij wil zelfs even helemaal uit de voetballerij, vertelt hij bij RTV Oost. "Ik wil nu wel even uit die wereld. Maar je weet nooit wat er allemaal gaat gebeuren, maar voor nu wel even de gedachten van de voetbal af."

Studeren

Bijen gaat nu een heel ander leven en een hele andere carrière tegemoet. "Gelukkig is er meer in het leven dan voetbal. Mijn vriendin en ik gaan terug naar Twente, terug naar de familie. Het voordeel van het voetbal is dat als je al die jaren een beetje zuinig op je geld bent geweest, je voorlopig ook nog even vooruit kunt", zegt de Hengeloër tegenover TC Tubantia.

De oud-verdediger van FC Twente, ADO Den Haag en FC Emmen gaat zich nu richten op de studie Psychologie. "Je zou kunnen zeggen dat mijn studentenleven nu gaat beginnen. Dat is wel even heel iets anders dan het strakke voetbalbestaan", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties