FC Twente Nieuws

Haalt trouwe baltovenaar Assaidi zijn kicksen weer uit het vet?

Haalt trouwe baltovenaar Assaidi zijn kicksen weer uit het vet?

Oussama Assaidi kwam in de winter van het seizoen 2016-2017 naar FC Twente, nadat hij in het verleden een groot talent was bij sc Heerenveen en vanaf daar de stap naar Liverpool maakte. Vanaf Liverpool maakte hij de stap naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar zijn contract uiteindelijk werd ontboden. Bij de Tukkers kreeg de Marokkaanse dribbelaar de kans om zijn carrière een nieuw leven in te blazen. In 2019 verliet hij FC Twente en zit hij nog altijd zonder club. Reeds kwam er een gerucht de wereld in dat de Marokkaanse club Maghreb de Fès hem zou willen inlijven.

Het eerste seizoen

Assaidi kwam bij de Tukkers in een goed draaiend team terecht. De ploeg van toenmalig trainer René Hake draaide mee in de subtop en had aanvallers als Eens Ünal, Bersant Celina, Yaw Yeboah en Dylan Seys in de gelederen. Op bezoek bij PEC Zwolle mocht Assaidi in de basis starten. Hij luisterde zijn basisdebuut voor de Tukkers op met een prachtige goal van verre afstand. De oude Assaidi leek weer helemaal terug te zijn.

Celina kreeg tegen PEC Zwolle een rode kaart en werd een aantal wedstrijden geschorst. Hierdoor kreeg Assaidi de kans om de volgende wedstrijden weer in de basis te starten. Na twee wedstrijden in de basis raakte de Marokkaan echter geblesseerd. Later keerde hij terug en kwam hij nog tot twee korte invalbeurten. Het was voor FC Twente een mooi seizoen, maar Assaidi kon door de blessure weinig waarde hebben voor de ploeg.

Degradatie

De meeste aanvallers die in het seizoen 2016-2017 bij FC Twente speelden, waren gehuurd en keerden in de zomer weer terug naar hun club. Hierdoor werd Assaidi in het seizoen 2017-2018 al snel een onbetwiste basisspeler van de Tukkers en ontpopte hij zich tot vormgever van de ploeg.

Echter sukkelde hij ook dat seizoen weer met blessures, waardoor hij de nodige wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. De inmiddels 32-jarige vleugelaanvaller gaf ook aan dat hij veel wedstrijden onverantwoord met pijn heeft gespeeld, maar hij wilde alles geven voor de club. Assaidi was de topscoorder van FC Twente dat seizoen met zes doelpunten, maar het werd uiteindelijk een rampseizoen voor de Tukkers. FC Twente werd laatste in de competitie en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Loyaal aan de club

Na de degradatie van FC Twente hadden veel spelers het zinkende schip verlaten. Ook Assaidi kreeg diverse aanbiedingen van clubs uit het buitenland, dat gaf hij aan bij de serie Bij Andy In De Auto van Voormalig profvoetballer Andy van der Meyde. Onder andere een Russische club zou interesse in hem hebben gehad. Echter wilde hij bij FC Twente blijven en de club helpen met de promotie naar de eredivisie. De aanvaller moest de eerste seizoenshelft van het seizoen 2018-2019 in de Keuken Kampioen Divisie aan zich voorbij laten gaan, omdat hij nog aan het revalideren was van zijn blessure.

In de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht maakte hij zijn rentree onder luid gezang van de supporters. Assaidi was geliefd bij de supporters door zijn bravoure, zijn mooie dribbels en omdat hij de club trouw bleef na de degradatie. FC Twente promoveerde terug naar de eredivisie, maar Assaidi kreeg weinig minuten van toenmalig trainer Marino Pusic. Dat had te maken met dat het lekker liep en de trainer vast wilde houden aan de gebruikelijke namen in de basis. Assaidi startte slechts drie keer in de basis en kwam niet tot scoren.

[google]

Vertek bij FC Twente

Na de promotie vertrok de baltovenaar bij FC Twente. Hij was niet tevreden over dat hij weinig minuten kreeg en besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Gek genoeg heeft Assaidi sinds zijn vertrek in de zomer van 2019 nog altijd geen nieuwe club. Wel kwam er onlangs een gerucht in de wereld dat de Marokkaanse club Maghreb de Fès interesse in hem zou hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties