FC Twente Nieuws

Hakim Ziyech evenaart Lionel Messi

Hakim Ziyech evenaart Lionel Messi

Over enkele uren neemt FC Twente het in Doetinchem op tegen De Graafschap. De thuisclub staat voorlaatste op de ranglijst en strijdt daarom nog altijd tegen degradatie, FC Twente staat dertiende en komt bij winst op gelijke hoogte met ADO Den Haag. Echter spelen de Hagenezen aankomende zondag nog de uitwedstrijd tegen Willem II.

Vanavond staat de uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. FC Twente speelde in de Eredivisie negentien keer tegen De Graafschap. Negen maal gingen de punten mee naar Enschede en drie maal werd er verloren. Acht keer werden de punten gedeeld. In deze wedstrijden scoorde FC Twente 26 doelpunten en de Superboeren maakten zeventien goals, meldt Voetbal International.

In het begin lukte de Tukkers het maar niet om uitwedstrijden te winnen. Maarliefst een reeks van acht uitduels gingen verloren onder René Hake. In de laatste vier uitwedstrijden pakte FC Twente daarentegen maarliefst negen punten. Keeper Nick Marsman weet het doel de laatste tijd erg schoon te houden. In de laatste negen wedstrijden kreeg de keeper van FC Twente negen doelpunten om de oren. Een meerderheid van deze doelpunten viel al in het eerste halfuur.

[google] FC Twente is momenteel een echte multiculticlub. Spelers van maarliefst veertien nationaliteiten maakten dit seizoen minuten voor de club in Enschede. Dit gebeurde slechts één keer eerder, namelijk in het seizoen 2010-2011. Als het gaat om standaardsituaties zitten de Tukkers gebakken. Enkel Miralem Pjanic wist dit seizoen vaker te scoren uit een vrije trap, namelijk vier keer. Lionel Messi en Dani Parejo maakten dit seizoen net als Hakim Ziyech drie doelpunten uit een vrije trap.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties