FC Twente Nieuws

Heerlijk interview met uitblinker Van Leeuwen: "Bewijs staat op mijn voeten"

Heerlijk interview met uitblinker Van Leeuwen: "Bewijs staat op mijn voeten"

Vanwege de hevige concurrentie binnen de selectie, kreeg Thijs van Leeuwen afgelopen zomer te horen dat hij uit mocht kijken naar een tijdelijke nieuwe club. De aanvaller vond onderdak bij het ambitieuze Almere City, maar het seizoen verloopt daar niet helemaal zoals verwacht. De ploeg stond zelfs even laatste in de Keuken Kampioen Divisie, maar lijkt nu bezig aan een opmars.

Vrijdag won de ploeg thuis met 3-0 van Helmond Sport waarbij FC Twente-huurling Thijs van Leeuwen een belangrijke rol vertolkte. Hij kreeg een strafschop mee en scoorde later die wedstrijd zijn eerste doelpunt in dienst van Almere City FC.

"Ik denk dat het slechter had gekund", aldus Van Leeuwen met een grote lach op zijn gezicht. "Een doelpuntje erbij. Nouja erbij", corrigeert hij zichzelf. "Het mocht even duren de eerste, maar hij ligt erin. En een penalty veroorzaakt. Het is mooi om belangrijk te zijn."

Of het een terechte pingel was? "Het bewijs staat op mijn voeten. Mocht er nog enige twijfel over zijn, dan kunnen ze even langskomen. Gewoon een duidelijke pingel lijkt mij. Hij trok me iets aan mijn schouder en toen stond hij ook nog even op m'n voet. Hij wilde graag dat het een penalty werd denk ik", grapt de aanvaller.

En dan je eigen goal. "Eindelijk! Ik ben een paar keer dichtbij geweest, maar nu ligt hij er eindelijk in en schreeuwde ik het even uit. Er zat zeker wat frustratie." Na iets meer dan een uur spelen moest Van Leeuwen toch het veld verlaten. "Gewoon een frisse kracht en daar is niets mis mee. Ik had 'm liever uitgespeeld, maar het was niet anders." Volgende wedstrijd weer een goal? "Gaan we voor." Die weddenschap staat? "Hoeveel? Klein tientje? Laten we daar maar mee beginnen", besluit een uiterst vrolijke Van Leeuwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties