FC Twente Nieuws

Henk de Jong stopt per direct als hoofdtrainer SC Cambuur

Henk de Jong stopt per direct als hoofdtrainer SC Cambuur

Henk de Jong stopt per direct als hoofdtrainer van SC Cambuur. De ervaren trainer was zeer succesvol bij Cambuur en was er heel lang trainer, maar moet nu stoppen wegens gezondheidsproblemen. Deze zomer keerde hij al terug van eerdere afwezigheid. Nu moet De Jong concluderen dat het echt niet gaat en heeft hij mede op doktersadvies besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer.

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters", vertelt Henk de Jong op de officiële clubwebsite van SC Cambuur.

"We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen. Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort", aldus de trainer.

Zondag speelt FC Twente tegen SC Cambuur. Om 14:30 uur wordt de wedstrijd gespeeld in Leeuwarden. FC Twente gaat op zoek naar de tweede uitoverwinning van het seizoen en zal daarbij gesteund worden door een uitverkocht uitvak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties