FC Twente Nieuws

Heracles stelt Hoogma aan als nieuwe technisch directeur

Heracles stelt Hoogma aan als nieuwe technisch directeur

Heracles werd afgelopen seizoen zestiende van de eredivisie. Hiermee werd het veroordeeld tot het spelen van de play-offs tegen degradatie. De Almeloërs gingen over twee wedstrijden met Excelsior met 6-1 onderuit. Hiermee degradeerde de aartsrivaal van FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles heeft als doel gesteld om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het hoogste niveau. In dit proces gaat Nico-Jan Hoogma de rol van technisch directeur invullen. Hiermee vervangt hij Tim Gilissen, die vorige week zelf besloot Heracles te verlaten. Van 2007 tot maart 2018 was Hoogma al bij Heracles actief als algemeen directeur.

"Ik heb het volste vertrouwen in de hernieuwde samenwerking, met name ook met Rob Toussaint, waarmee ik van 2007 tot 2018 gezamenlijk de directie voerde. Bovendien kijk ik uit naar de hernieuwde contacten met staf, spelers, collega’s, supporters en sponsoren, en verheug ik me erop om met iedereen te kunnen samenwerken aan de spoedige terugkeer van onze club naar de eredivisie", aldus Hoogma op de site van Heracles.

In februari had Hoogma al de keuze gemaakt om te stoppen als Directeur Topvoetbal bij de KNVB. Waar hij sinds 2018, na zijn eerste periode bij Heracles, aan de slag was gegaan. Als voetballer speelde Hoogma zijn meeste wedstrijden in het shirt van FC Twente. In Enschede speelde hij maar liefst 218 wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties