FC Twente Nieuws

"Het doet me wel wat hoe FC Twente er nu voor staat"

"Het doet me wel wat hoe FC Twente er nu voor staat"

Oud FC Twente speler Joey Pelupessy maakte als jongeling de hoogtijdagen van FC Twente mee, maar koos erin 2014 voor om naar Heracles te gaan. De middenvelder staat vanavond tijdens de derby als aanvoerder tegenover de ploeg uit Enschede.

[google]"Het is heel vreemd om FC Twente zo te zien", geeft Pelupessy aan. "Ik ben van FC Twente naar Heracles gegaan toen het in Enschede nog top was, al begon het al een beetje af te brokkelen. Hoe de club er nu voor staat, doet me wel wat, want ik ben opgegroeid bij FC Twente. Ik heb elf jaar voor die club gespeeld en daar mijn hele opleiding gehad", aldus Pelupessy tegenover De Telegraaf.

Pelupessy speelde ook mee in de Europa League duels tegen Hannover 96 en Helsingborg. "Steve McClaren en Alfred Schreuder hadden vertrouwen in mij. Het jaar erna moest het mijn jaar worden, maar dat is toen helaas niet gelukt."

In 2014 vertrok de verdedigende middenvelder naar Heracles. "In de jeugd wilde ik vaste basisspeler worden bij FC Twente, maar ik heb toen gekozen voor Heracles, omdat ik het gevoel had dat ik hier meer kansen zou krijgen. Dat is de afgelopen jaren ook uitgekomen", besluit Pelupessy.

Pelupessy speelde drie duels in de eredivisie voor FC Twente. Verder kwam de middenvelder 59 keer uit voor de beloften van FC Twente. Hierin wist hij zes keer te scoren.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties