FC Twente Nieuws

"Het Nederlandse voetbal verloor deze week de ongenaakbaarheid van Co Adriaanse"

"Het Nederlandse voetbal verloor deze week de ongenaakbaarheid van Co Adriaanse"

Vorige week zondagavond moest Co Adriaanse het ontgelden. Hij maakte tijdens de uitzending van Studio Voetbal kenbaar wat volgens hem de ideale opstelling zou zijn voor het huidige Oranje. Hierin kende hij een basisplaats toe aan rechtsback Hans Hateboer en reserve-doelman van FC Barcelona Jasper Cillssen, terwijl Arjen Robben niet voorkwam in de elf van Co. Het deed Leon ten Voorde, columnist en FC Twentewatcher van de TC Tubantia, terugdenken aan de tijd dat hij aan het roer stond bij FC Twente.

[google]"Maar zondagavond deed Co me opeens weer denken aan de warrige trainer van FC Twente die aan de vooravond van de wedstrijd in de voorronde van de Champions League, uit bij Benfica, zijn ervaren spelers kwijtraakte door een toespraak die bij iedereen het schaamrood op de kaken bracht. Na de 2-2 in Enschede kregen de spelers in het hotel in Lissabon een motivatiespeech te horen waar zelfs de beroepsgek Ratelband voor past."

Ten Voorde citeert: "Wout Brama, jouw naam is die van een hindoeïstische god. Speel als een god op het middenveld. Peter Wisgerhof, jouw ouders hebben een groothandel in klapstoelen. Klapstoelen, klapschaats, applaus voor jezelf. Succes! Willem Janssen, je schoenveters zijn oranje, zorg dat je jezelf met deze wedstrijd in Oranje speelt. Tiendalli, je zit nu in een dalli, maar straks speelt Berghuis voor je. Bryan Ruiz, je moet vandaag geruisloos door de linies van Benfica sluipen. Marc Janko, zorg dat je niet gedekt wordt. En Landzaat: jij moet alleen oppassen voor de adelaar van Benfica (de mascotte van de club die vlak voor de wedstrijd altijd een ronde maakt door het stadion), want die is gek op zaad."

De persconferentie na afloop zorgde er volgens De Bankzitter voor dat hij de krediet bij al zijn spelers verloor. Ondanks een tweede plaats in de eredivisie werd Co Adriaanse de laan uit gestuurd en kwam Steve McClaren voor zijn tweede termijn hem opvolgen. Na zijn vertrek uit Enschede, besloot Adriaanse nergens trainer meer te worden. In 2014 probeerde hij het als Technisch Adviseur bij FC Utrecht, maar ook dat werd geen succes.

Vervolgens maakte de oud-trainer een sterke comeback als analist op tv. Deze sterke comeback werd teniet gedaan door zijn optreden afgelopen zondag: "Na het afscheid van Piet Keizer en de mythe Dirk Kuijt als ultieme teamspeler, verloor het Nederlandse voetbal deze week ook de ongenaakbaarheid van Co Adriaanse. Terwijl iedereen juichte om Robben, dacht ik aan Co de analist."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties