FC Twente Nieuws

Het programma van FC Twente in Costa Rica: Potentieel extra duel, uitjes en risico's

Het programma van FC Twente in Costa Rica: Potentieel extra duel, uitjes en risico's

Aankomende maandag vertrekt FC Twente naar Costa Rica. Vanwege de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz heeft FC Twente in het Midden-Amerikaanse land een trainingskamp gepland. Het wordt niet alleen een trainingsweek met een prachtige wedstrijd, want FC Twente-trainer Ron Jans heeft ook wat dagen gepland die bestemd zijn voor het doen van leuke dingen in een prachtige omgeving. Daarnaast zal er veel getraind worden en is er nog ruimte voor een extra oefenduel.

Bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia wordt het programma van FC Twente in Costa Rica uitgelegd. "FC Twente speelt zaterdag eerst een thuiswedstrijd tegen Sparta en vliegt dan maandag om 12:40 uur naar Costa Rica. Het is een vlucht van elf uur. Ze komen daar maandagavond Costa Ricaanse tijd aan, er zit zeven uur tijdsverschil tussen. Zaterdag spelen ze om 16:00 uur plaatselijke tijd de afscheidswedstrijd van Ruiz. Dat is om 23:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is live te zien", vertelt Ten Voorde. RTV Oost meldde eerder al dat de wedstrijd waarschijnlijk live wordt uitgezonden op TV Oost.

Trainer Ron Jans vertelde eerder al dat hij graag nog een extra oefenwedstrijd wil toevoegen aan het trainingskamp. "Daar wordt nog naar gekeken. Dat willen ze eigenlijk wel graag", zegt Ten Voorde. "Maar ze hebben daar nog een soort van bekercompetitie verzonnen voor clubs, waardoor het wat ingewikkelder is om wat te plannen. Het is nog niet duidelijk."

"FC Twente traint over het algemeen twee keer per dag. 's Ochtends om half tien al, in verband met de hitte, en dan later op de dag. Er zit ook nog een keer een dag vrij tussen en ze worden nog ontboden bij de ambassadeur van Costa Rica. Die vindt het natuurlijk heel leuk dat er wat landgenoten langskomen. Zo worden die twaalf dagen wel gevuld. Voor voetballers is zo'n trainingskamp best lang", aldus Ten Voorde.

Volgens collega Ralph Blijlevens zit er wel een risico aan het trainingskamp vast. "Het is natuurlijk heel mooi dat het allemaal gebeurd. Maar als je nu nog op zoek moet naar tegenstanders daar... Je kunt wel twee weken trainen, maar dat is ook allemaal aangepast. Je komt hier weer terug in januari en dan is het koud", zegt Blijlevens.

Ten Voorde reageert. "Ze komen de 23e terug. Ze hebben drie dagen vrij met kerst, dan gaan ze weer trainen, dan hebben ze twee dagen vrij met Oud en Nieuw en dan spelen ze op 6 januari tegen Emmen. Dus daar zit wel wat ruimte en marge. Op kerstmiddag is het niet verstandig om in Hengelo naar de kroeg te gaan met een jetlag en gezien de temperatuurverschillen", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties