FC Twente Nieuws

Hilgers bewierookt: "Hij schroomt niet iemand een elleboogje te geven in het zijtje"

Hilgers bewierookt: "Hij schroomt niet iemand een elleboogje te geven in het zijtje"

Mees Hilgers kent tot dusver een meer dan prima seizoen bij FC Twente. De verdediger wist zich in de vierde speelronde in de basis te knokken en heeft zijn plek sindsdien niet meer af hoeven staan. Met 83 procent had hij de eerste seizoenshelft de meeste succesvolle tackles in de eredivisie en Feyenoord klopte op de deur voor een oriënterend gesprek.

Het is nu aan Hilgers om deze goede lijn door te zetten. Ook zijn teamgenoot Ricky van Wolfswinkel is benieuwd hoe de verdediger zich doorontwikkeld. De topscorer is onder de indruk van Hilgers en heeft hem benoemd tot zijn One To Watch.

"Ik denk dat Mees Hilgers een onbekende is geweest die dit seizoen een vaste waarde is geworden. Hij laat dat ook wekelijks laat zien en begint steeds sterker te spelen. Dan ben ik wel heel benieuwd of hij dat op zijn leeftijd ook de tweede seizoenshelft door kan trekken.

"Hij is een stabiele factor achterin. Hij is snel, fysiek sterk en weet wanneer hij iemand hard aan moet pakken. Hij schroomt niet om iemand een elleboogje te geven in het zijtje, bij wijze van spreken. Hij wil voetballen en heeft ook een goede pass. Hij is eigenlijk een hele complete centrale verdediger. Met zijn leeftijd ben ik benieuwd of hij dat niveau vast kan houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties