FC Twente Nieuws

Hoe Kjolo zijn leven in Noorwegen achter zich liet op weg naar zijn droom

Hoe Kjolo zijn leven in Noorwegen achter zich liet op weg naar zijn droom

Mathias Kjolo was één van de versterkingen van FC Twente afgelopen zomer. Door de blessure van Sadílek maakt de jonge Noor al vroeg in het seizoen veel minuten voor de Tukkers. De middenvelder doet het naar behoren en wordt gewaardeerd door de supporters. Onder andere tegen PSV speelde hij een erg sterke wedstrijd.

Kjolo werd op 21 juni 2001 geboren in de hoofdstad van Noorwegen. “Ik ben in Oslo opgegroeid, naar school geweest en heb daar ook veel vrienden gemaakt. Ik heb negen jaar bij een amateurclub gevoetbald. Aan die club heb ik veel goede herinneringen. Als ik er nu op terugkijk was dat echt een hele mooie tijd.”

Werden je ouders er gek van dat je zoveel voetbalde? “In het weekend wel. Dan ging ik met zes, zeven, acht vrienden naar het sportpark om daar zes, zeven, acht uur te voetballen. Dat vonden wij alleen maar leuk”, aldus de jonge middenvelder voor de camera van FC Twente. Medio 2017 vertrok Kjolo naar Nederland om bij PSV te gaan voetballen.

“Het was wel even wennen. Ik was zestien, dat is heel jong. De eerste drie jaar zat ik in een gastgezin in Eindhoven. Dat waren drie hele mooie jaren en ik heb nog steeds contact met mijn gastgezin. Ik had er eigenlijk geen moeite mee om naar Nederland te komen. Dit was mijn doel en daar moet je soms wat voor opofferen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties