FC Twente Nieuws

Hoeveel oud Twente-spelers zijn er na de poulefase nog over op het WK?

Hoeveel oud Twente-spelers zijn er na de poulefase nog over op het WK?

Er begonnen afgelopen maand negen spelers met een verleden bij FC Twente aan het WK in Qatar. Bryan Ruiz, Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Joachim Andersen, Matthew Smith, Remko Pasveer, Luuk de Jong, Noa Lang en Steven Berghuis reisden af naar het Midden-Oosten om met hun land een gooi naar de wereldtitel te doen. Wie zijn er, nu de poulefase voorbij is, nog over?

Nederland

Nederland werd eerste in een groep met Senegal, Ecuador en Qatar. Pasveer, De Jong, Lang en Berghuis gaan vanmiddag hun wedstrijd in de achtste finale spelen. Het duel tegen de Verenigde Staten begint om 16:00 uur. Berghuis speelde alle drie de groepswedstrijden, waarvan alleen de eerst in de basis. Pasveer, De Jong en Lang maakten allen nog geen enkele minuut.

Marokko

Hakim Ziyech beleeft een uitstekend WK met Marokko. Het Afrikaanse land eindigde eerste in een poule met Kroatië, België en Canada. Met een prachtige goal en assist is Ziyech een van de sterspelers van Marokko, dat dinsdag om 16:00 gaat spelen tegen Spanje.

Costa Rica

De uitschakeling van Costa Rica betekende dat Bryan Ruiz' carrière er definitief op zit. Het enige dat nog wacht is zijn afscheidswedstrijd tussen LD Alajuelense en FC Twente op zaterdag 17 december om 23:00 uur. Ruiz speelde één wedstrijd op dit WK. Hij viel na ongeveer een uur spelen in tegen Spanje.

Servië

Ook Dusan Tadic' Servië ligt eruit. De Serviërs speelden vrijdagavond de beslissende wedstrijd tegen Zwitserland. Tadic en co moesten winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de achtste finale. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Zwitserland, waardoor Servië laatste werd in de poule. Aanvoerder Tadic speelde alle wedstrijden in de basis en kwam tot twee assists.

Denemarken

Denemarken werd door veel mensen gezien als een van de potentiële verrassingen van het toernooi. Het land van oud-FC Twente-verdediger Joachim Andersen ligt er echter in de poulefase al uit. De Denen werden zelfs laatste in een poule met Frankrijk, Australië en Tunesië. Denemarken scoorde slechts één goal op het WK. Dit was tegen Frankrijk. Andersen was hierbij belangrijk met een assist.

Wales

Matthew Smith kwam in het seizoen 2018-2019 op huurbasis uit voor FC Twente. Een paar jaar later mocht hij met zijn land mee naar het WK in Qatar. Het werd echter geen succesverhaal. De eerste wedstrijd was hoopgevend met een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Daarna verloren de Welshmen echter met 0-2 van Iran en met 0-3 van Engeland. Smith maakte geen enkele minuut op het WK.

Nog vijf oud-Tukkers over

De prestaties in de groepsfase van de oud-spelers van FC Twente zijn dus mager. Alleen het Nederland van Remko Pasveer, Luuk de Jong, Noa Lang en Steven Berghuis en het Marokko van Ziyech zijn door. Ruiz, Tadic, Andersen en Smith mogen allemaal naar huis. Nederland speelt vanmiddag om 16:00 uur tegen de VS, Marokko dinsdag om 16:00 tegen Spanje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties