FC Twente Nieuws

Hoogma definitief uit beeld als opvolger Van der Kraan bij FC Twente?

Hoogma definitief uit beeld als opvolger Van der Kraan bij FC Twente?

De kans dat Nico-Jan Hoogma de opvolger wordt van Paul van der Kraan lijkt met de dag kleiner te worden. Nadat bekend werd dat FC Twente met Jan-Willem Brüggenwirth een verkeerde keuze had gemaakt, werd al snel de naam van voormalig FC Twente-verdediger Nico-Jan Hoogma geopperd.

Hij had op zijn beurt aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen zou gaan stoppen bij de KNVB als directeur topvoetbal. Hij sprak zelfs uit graag een keer met FC Twente een bakje koffie te gaan drinken. Of dit gesprek plaats heeft gevonden is niet bekend, maar inmiddels flits Hoogma in het openbaar met zijn oud-werkgever Heracles.

Eerder dit seizoen liet hij ook al doorschemeren graag terug te willen keren, maar het bestuur van Heracles gaf toen aan dat er geen plek was voor Hoogma. Of dat na de degradatie wel het geval is moet nog blijken. De club moet gaan snijden in de onkosten en de vraag is of Hoogma niet te duur is.

"Er is wat mij betreft niets veranderd. Er speelt niks en aan mijn beschikbaarheid is ook niks gewijzigd”, aldus Hoogma in gesprek met de TC Tubantia. "Ik gaf in november aan dat ik mijn dienstverband bij de KNVB niet verleng. De reden is dat ik meer een clubman dan een bondsman ben. Ik zou graag weer naar een club willen. Dat zou Heracles kunnen zijn. En daar sta ik voor open.”

De degradatie is ook Hoogma niet in de koude kleren gaan zitten. Hij speelde zelf voor de club uit Almelo en was er daarna 11 jaar lang directeur. Daarnaast speelt zijn zoon Justin ook voor de Heraclieden. "Het deed pijn. In eerste instantie als vader van Justin. Natuurlijk speelt het gevoel dat je hier hebt gespeeld en gewerkt ook mee. Het is pijnlijk wat de club overkomt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties