FC Twente Nieuws

Hoogma op poleposition als opvolger van ontslagen Brüggenwirth

Hoogma op poleposition als opvolger van ontslagen Brüggenwirth

Jan-Willem Brüggenwirth werd na een lange zoektocht aangesteld als de gedroomde opvolger van Paul van der Kraan. Vierenhalve maand na zijn aanstelling kwam er alweer een einde aan het dienstverband van de algemeen directeur bij FC Twente. De club hoopt uiterlijk volgende week met nieuws naar buiten te komen over de opvolger.

Voorzitter Dennis Schipper liet in een interview weten dat de club zonder haast op zoek gaat naar een opvolger en uiterlijk volgende week met nieuws te komen over een mogelijke tussenoplossing. De naam van Paul van der Kraan gonst dan ook rond als de tijdelijke opvolger als ad interim.

Op de achtergrond zal de club bezig zijn met een nieuw profiel voor de definitieve opvolger van Brüggenwirth. Echter lijkt dit niet per direct noodzakelijk want volger Chris Woerts is Nico-Jan Hoogma de man waar FC Twente haar oog op heeft laten vallen.

"De naam van Nico-Jan Hoogma zingt rond bij FC Twente. Die is nu directeur topvoetbal bij de KNVB. Maar je kent Louis, die is natuurlijk de baas bij de KNVB, en die vult eigenlijk de functie van Hoogma in omdat hij dominant is. Hoogma moet dus tot het WK zitten blijven bij de KNVB. Hij is dus de gedoodverfde opvolger van Jan-Willem."

Derksen denkt dat Hoogma de juiste kandidaat is voor FC Twente. "Ik denk dat Hoogma beter naar FC Twente kan gaan. Die functioneerde wel goed als algemeen directeur van Heracles, maar bij de KNVB is hij onzichtbaar."

"Het is ook niet de snelle geraffineerde mediaman met het slimme verhaaltje. Dat wordt niks bij de KNVB met Hoogma. Die is daar neergezet door Jan Smit, die heeft hem daar binnengebracht, maar daar is hij niet zo geschikt voor. En dat kan. Woerts: "En hij heeft natuurlijk een verleden als speler van FC Twente." Derksen besluit: "Dat zou een prima oplossing zijn."

Update 9:15 uur: Hoogma heeft besloten om zijn aflopende contract bij de KNVB niet te verlengen. Lees hier verder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties