FC Twente Nieuws

Houwen excuseerde zich direct voor flater: "Voor de rest moet ik door"

Houwen excuseerde zich direct voor flater: "Voor de rest moet ik door"

Jeroen Houwen was zaterdagavond de schlemiel in het duel tussen FC Twente en Vitesse. De doelman ging bij een 1-0 achterstand grandioos de fout in. Het leverden de Tukkers uiteindelijk een penalty en een manmeersituatie op. Na afloop is Houwen schuldbewust.

"Ik werd gecoacht dat ik naar Dasa moest kijken omdat hij vrij stond. Op het moment dat ik de bal naar hem wilde gooien, zag ik een FC Twente-speler verschijnen die gelijk druk wilde gaan zetten. Daardoor wilde ik hem niet meer gooien, maar hij glipte er tussendoor", zo blikt de sluitpost terug op zijn fout.

Jacob Rasmussen probeerde de situatie nog te redden door Dimitris Limnios met zijn handen van scoren te houden. De Deen werd hierdoor echter van het veld gestuurd en de gegeven penalty werd ook nog eens benut. Vlak daarna klonk het rustsignaal en dus moet Houwen direct het boetekleed aantrekken. "Ik heb mijn excuses aangeboden, vooral aan Jacob. Voor de rest moet ik door."

De goalie was zaterdag niet de enige Vitesse-speler die de fout inging. "Het was een beetje een off-day voor ons. Er werden heel veel fouten gemaakt", erkent de doelman die er ook bij de derde goal van FC Twente niet lekker uitzag. "Hij viel een een beetje dood daar. Net toen ik hem wilde oppakken, was Ricky zo slim om er een poot tussen te zetten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties