FC Twente Nieuws

Ilic vertrekt definitief, Streuer gaat geen vervanger aantrekken

Ilic vertrekt definitief, Streuer gaat geen vervanger aantrekken

Luka Ilic keert na de winterstop definitief niet terug bij FC Twente. FC Twente, Manchester City FC en Luka Ilic zelf hebben besloten om het tot 1 juli doorlopende huurcontract te ontbinden. Na de winterstop zal hij aansluiten bij Manchester City of een andere club die hem op huurbasis over wil nemen.

Met het vertrek van Luka Ilic komt er een einde aan een samenwerking van anderhalf jaar. De middenvelder werd medio 2020 gehaald als de opvolger van Giorgi Aburjania, maar kreeg uiteindelijk een meer aanvallende rol.

In zijn eerste jaar wist hij zelden te overtuigen, maar Ron Jans besloot Ilic toch een tweede kans te geven. Een keuze waar hij achteraf spijt van zal hebben. De domme rode kaart in de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden was de druppel. Sindsdien speelde hij nog maar 26 minuten.

Geen vervanger

Technisch directeur Jan Streuer laat weten dat er geen vervanger aan zal worden getrokken voor Ilic. "Nog los van het feit dat we er sportief goed voorstaan en niet direct op zoek hoeven naar versterking, hebben we ook te maken met de financiële onzekerheid door corona", zo vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Terughoudendheid

Dit heeft mede te maken met het feit dat FC Twente eigenaar is van het stadion en de catering in eigen beheer heeft. Hierdoor loopt de club per thuis wedstrijd een omzet van zo'n 900.000 euro mis. "Niemand weet wanneer het publiek weer naar de wedstrijden mag en dat noopt je tot terughoudendheid met het uitgeven van geld. We moeten gewoon voorzichtig manoeuvreren."

FC Utrecht – FC Twente

Wint FC Twente van FC Utrecht, dan win je 4,4 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang als bonus een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Scoort Virgil Misidjan de eerste of de laatste goal? Dan win je maar liefst 12 keer je inleg. Klik hier voor alle overige opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties