FC Twente Nieuws

Incident Ugalde en Te Wierik groot misverstand: "What the fuck ben je aan het doen?"

Incident Ugalde en Te Wierik groot misverstand: "What the fuck ben je aan het doen?"

Vlak voor het einde bij een 3-0 voorsprong was er nog een akkefietjes tussen Manfred Ugalde en Groningen-verdediger Mike te Wierik. De commotie begon op het moment de verdediger uit Hengevelde Ugalde opving en hierbij zijn elleboog leek te gebruiken. De Costa Ricaan ging naar de grond en een Twentse collega speelde de bal uit.

"Hier wil ik hem gewoon blocken. Het vallen is niet nodig, hij kan gewoon blijven staan. Ik maak me gewoon breed", aldus de verdediger over het eerste incident. Na de ingooi onderschepte Ugalde de bal waarna hij opnieuw te maken kreeg met Te Wierik. Hij haalde de kleine spits neer met een pittige tackle. De vlam sloeg in de pan en het werd even onvriendelijk op het veld.

Na afloop van de wedstrijd liet Te Wierik weten dat het eigenlijk ging om een misverstand. Hij wilde de bal teruggeven aan FC Twente, maar toen Ugalde deze plotseling onderschepte voelde hij zich genoodzaakt om in te grijpen. "Ik wacht op die bal omdat ik hem terug wilde schieten, alleen had hij (Ugalde, red.) niet meegekregen dat hun die bal hadden uitgeschoten. Ik zei: ik schiet de bal terug. Maar hij begreep het niet."

"Als ik niets doe loopt hij alleen op de keeper af. De scheids zei: ik snap je volledig, maar moet je wel geel geven. Daar had hij ook gelijk in en ik heb mijn excuus aangeboden voor die tackle. Het was niet nodig, maar op dat moment denk je: what the fuck ben je aan het doen? Ik wil netjes die bal terugschieten en dan krijg je dit. Die jongens van FC Twente zeiden ook: je hebt groot gelijk. Ugalde bood zijn excuses ook aan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties