FC Twente Nieuws

Interview Kik Pierie: "Je weer one of the guys te voelen, dat is een heel ander gevoel"

Interview Kik Pierie: "Je weer one of the guys te voelen, dat is een heel ander gevoel"

Kik Pierie traint alweer enkele weken mee met de groep na hersteld te zijn van een rugblessure. Eind vorig seizoen raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring, maar vlak na zijn herstel kreeg hij klachten aan zijn rug. Het bleek uiteindelijk een extreme vorm van overbelasting. In totaal lag Pierie er 9 maanden uit, maar hij is zo goed als terug.

Vandaag vertelt hij in een uitgebreid interview onder andere over de steun die hij kreeg tijdens zijn herstel en zijn doelen. "Ik heb nooit gedacht dat ik er alleen voor stond. Ik ben er wel dankbaar voor dat ik vanuit de club veel berichten kreeg over hoe het met me ging. En als ik er was, ik probeerde er altijd wel één keer per week te zijn, vroegen ze hoe het was en hoe de ontwikkelingen waren. Maar nu weer hier zijn en je one of the guys te voelen, dat is een heel ander gevoel. Als zij het veld opgaan, ga jij naar Pro-F en revalideren op het matje. Dat is gewoon wel eenzamer."

Enkele weken terug keerde hij terug op het trainingsveld, maar dat viel toch wel een beetje tegen. "Aan het begin was het wel wennen. Ik denk dat heel veel mensen die een langdurige blessure hebben gehad kunne beamen dat wedstrijdfit iets totaal anders is dan trainingsfit. Alles was aan het begin veel sneller dan je gewend was tijdens je revalidatie."

"Ik merk nu dat de automatismen weer terugkomen. Dat je je wat meer kan focussen op het voetbal en minder op de klien dingetjes zoals de eerste aanname en pasjes in een duel. Ik heb nu echt het gevoel dat ik die stappen kan maken richting wedstrijdfit."

Wat zijn je doelen? "Ik wil zo snel mogelijk weer een wedstrijd spelen. Het hangt af van de oefenwedstrijden die gepland zijn, maar volgens mij is er deze week of volgende week wel iets. Die wil ik heel graag meedoen en dan eind februari weer volledig bij de selectie aansluiten. Dat is mijn doel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties