FC Twente Nieuws

Jan Smit uit kritiek op bestuur Heracles na pijnlijke nederlaag tegen Excelsior

Jan Smit uit kritiek op bestuur Heracles na pijnlijke nederlaag tegen Excelsior

Heracles Almelo staat sinds woensdagavond met één been in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg verloor in de heenwedstrijd van de halve finale van de degradatie play-offs met 3-0 van Excelsior, en moet zaterdag dus minimaal drie keer scoren om er een verlenging uit te slepen.

De club wordt op de achtergrond nog altijd nauwlettend gevolgd door oud-voorzitter Jan Smit. Hij was de grondlegger van de successen van de afgelopen jaren en ziet nu alles als een kaartenhuis in elkaar donderen.

"Het doet pijn dat het zo slecht gaat, heel veel pijn", erkent hij in gesprek met Dennis van Bergen van BN DeStem. "Ik heb het gevoel dat het wij-gevoel, lange tijd dé eigenschap van Heracles, volledig weg is. Er is heel veel onrust, dat proef je overal. En dat komt de prestaties niet ten goede."

Die onrust heeft het bestuur van de club dit seizoen zelf gecreëerd. Smit wil de huidige bestuurders nar eigen zeggen niet afvallen, maar doet vervolgens het tegenovergestelde als Nico-Jan Hoogma ter sprake komt.

"Ik begrijp dat Nico-Jan Hoogma heel graag weer aan de slag zou gaan als algemeen directeur van Heracles. Alleen: het bestuur omarmt hem niet. Dat vind ik jammer, juist omdat Nico-Jan een man is die de club beter maakt."

Na het vertrek van Jan-Willem Brüggenwirth eerder dit seizoen, werd Hoogma ook in verband gebracht met FC Twente voor de functie van algemeen directeur. Hoogma heeft een verleden bij FC Twente en gaf aan open te staan voor een gesprek onder het genot van een kopje koffie. Of dit gesprek heeft plaatsgevonden is niet bekend. Wel is duidelijk dat Paul van der Kraan zijn dienstverband bij FC Twente heeft verlengd tot 1 januari 2023. Dan moet er ook een opvolger zijn om het stokje over te nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties