FC Twente Nieuws

Jans blikt terug op Europees avontuur: "Teleurstelling, maar ook honger om vaker te spelen"

Jans blikt terug op Europees avontuur: "Teleurstelling, maar ook honger om vaker te spelen"

FC Twente mocht na de vierde plek in de eredivisie van vorig seizoen afgelopen zomer voor het eerst sinds acht jaar weer Europa in. Het werd een mooi, maar veel te kort avontuur. In de derde voorronde van de Conference League werd FK Cukaricki vrij eenvoudig aan de kant gezet door met 7-2 te winnen over twee wedstrijden. In de play-off-ronde had de ploeg van trainer Ron Jans echter geen geluk met de loting door het sterke ACF Fiorentina te loten. FC Twente werd over twee wedstrijden met 2-1 uitgeschakeld en liep de groepsfase mis.

Jans blikt terug op het Europese avontuur bij 1Twente. "We hebben met de loting denk ik niet echt geboft. Als je dan ziet wat AZ had en in welke poule zij zaten, denk je: dan had je er misschien nog steeds ingezeten. Het is misschien wel een licht voordeel als het gaat om punten in de eigen competitie", vertelt de hoofdtrainer van FC Twente.

"Cukaricki was sportief gezien Europees. Thuis ook, qua entourage. Uit niet. Er zat vierduizend man, er was totaal geen sfeer en weinig interesse van de plaatselijke pers, dat soort dingen. Maar sportief was het hartstikke mooi. Dit is zo leerzaam voor spelers. Alleen het leren ging net niet snel genoeg. Tegen Fiorentina hebben we het goed gedaan, maar niet in de eerste helft daar. Daar waren we toch te verlegen. Het is wel jammer dat we in die helft kwalificatie hebben laten liggen. We hadden heel graag in de groepsfase gezeten", aldus Jans.

"Heel veel spelers hadden nog nooit Europees gespeeld. Daar word je echt een betere voetballer van. Er is teleurstelling bij de spelers dat we het niet hebben gehaald, maar ook honger om dit nog veel vaker te spelen. Ik denk dat we een heel aantal spelers hebben die het niveau hebben om Europese wedstrijden te spelen", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties