FC Twente Nieuws

Jans doet Cleonise belofte na keuze om bij FC Twente te blijven

Jans doet Cleonise belofte na keuze om bij FC Twente te blijven

Denilho Cleonise kreeg van Jan Streuer de vraag of hij dit seizoen liever verhuurd wil worden, of wil gaan voor zijn kansen bij FC Twente. De aanvaller is momenteel de derde rechtsbuiten achter Daan Rots en Vaclav Cerny. Toch koos de 20-jarige speler om bij FC Twente te blijven. Dit tot opluchting van Ron Jans.

"Jan heeft geopperd dat het misschien beter was om hem te verhuren, zodat hij meer minuten kan maken. Maar ik heb dat liever niet, omdat ik het heel erg in hem zie zitten. Alleen hebben we voor zijn positie we drie spelers", vertelt Jans in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

"Hij trekt meestal aan het kortste eind. Soms hebben we daar goede argumenten voor, maar soms heb je het gevoel dat hij het een keertje verdient. Dat moet dit seizoen zeker gaan gebeuren. Maar dan moet hij in inhoud, het druk zetten, het schakelen, het afronden en effectief zijn, wel gaan verbeteren."

Ondanks dat de speler nog veel moet verbeteren, heeft Jans Cleonise een harde belofte gedaan. "Ik weet het: dat kan hij alleen als hij op het hoogste niveau minuten gaat maken. Ik heb hem verzekerd dat hij meer minuten gaat maken dan vorig seizoen." Dat is volgens de trainer ook niet zo lastig. Vorig jaar speelde Cleonise 235 minuten verdeeld over 20 invalbeurten. 18 in de competitie en 2 in de KNVB-beker. De teller staat momenteel na één invalbeurt op 21 minuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties