FC Twente Nieuws

Jans gooit voorbereiding FC Twente op de schop en gunt jeugd een kans

Jans gooit voorbereiding FC Twente op de schop en gunt jeugd een kans

Afgelopen woensdag werd Ron Jans gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Twente. De club uit Enschede staakte afgelopen maand haar trainingen om vanaf juli in blokken toe te werken richting het nieuwe eredivisieseizoen. Jans heeft echter voor een andere invulling gekozen.

"Ik heb wel vertrouwen in de personen", vertelt Jans tijdens de persconferentie. "Maar er zijn nu al allerlei dingen gaande om stafleden en spelers te halen. Maandag hebben we ook gezeten en ik heb de hele voorbereiding op de schop gegooid."

"We beginnen nu op 6 juli", vervolgt de oefenmeester. "Dan gaan we twee weken trainen. Jongens van de beloften, die het nog niet weten, gaan twee weken meetrainen. Die kunnen we bekijken en kan ik leren kennen. Een aantal jongens in de selectie ken ik al, de Roemeratoes en de Zerrouki's. Dan kunnen wel al optrainen, maar dan hebben we ook de tijd. Na die twee trainingsweken volgt een week rust, en dan hebben we zeven weken naar de competitie toe."

[google]

Jans hoopt dat zijn elftal op dat moment wat meer vorm heeft gekregen. "Dat je niet gaat trainen als een heleboel posities niet bezet zijn. Ook door een andere indeling van de voorbereiding proberen we tijd te boeken. De link tussen de opleiding en het eerste elftal gaan we aantrekken, zodat jongens die hier worden opgeleid ook een kans krijgen, meetrainen en hopelijk in het eerste komen", aldus Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties