FC Twente Nieuws

Jans legt uit waarom Rots de voorkeur krijgt boven Cleonise

Jans legt uit waarom Rots de voorkeur krijgt boven Cleonise

Bij FC Twente is Václav Cerny de laatste tijd de vaste rechtsbuiten. Vaak wordt hij tijdens de wedstrijd gewisseld voor Daan Rots. Supporters zijn het hier niet altijd mee eens. Veel supporters zouden liever wat vaker Denilho Cleonise ingewisseld zien worden in plaats van Rots.

Bij De Ballen Verstand van TC Tubantia krijgt Jans de vraag waarom Rots de voorkeur krijgt boven Cleonise. "Daan Rots wordt zo onderschat door mensen", antwoordt de trainer van FC Twente. "Er zijn ook een aantal dingen die je niet kunt meten met statistieken. Op het gebied van goals en assists moet Daan wel echt de ontwikkeling maken. Maar er zijn ook andere dingen die bepalend zijn. Dat we in de tweede helft soms terugvallen, heeft ook te maken met dat we de druk er niet op kunnen houden of dat spelers hun mannetje weleens laten lopen. Dat doet hij nóóit."

"Bij Cleonise zitten we er eigenlijk op te wachten dat hij de stap maakt dat hij niet een momentenvoetballer is, maar dat hij ook in de speelwijze, in het uithoudingsvermogen, in de intensiteit de stappen gaat maken. Daar zit hij nog steeds met een vraagteken. Wij in ieder geval wel", aldus Jans.

"De supporters kennen Cleonise helemaal niet zo goed, maar hij wordt wel heel groot gemaakt door de achterban, op basis van een paar acties", merkt clubwatcher Leon ten Voorde op. Jans: "Hij heeft ook een enorm talent, maar hij moet er meer uithalen. Daar zijn we telkens met hem mee bezig. Er is ook gewoon veel concurrentie."

"Je hebt in een elftal koppeltjes", legt Jans uit. "Een van die koppeltjes is bijvoorbeeld een back en een buitenspeler. Ik weet dat Smal heel graag met Misidjan speelt. Daar kan hij lekker mee pielen, mee combineren en tegenstanders uitlokken. Als je langer samenspeelt, krijg je ook automatismes. Aan de rechterkant met Cerny en Brenet kan het heel goed lopen, maar op het moment dat we verdedigend in de problemen komen, krijgen we aan die kant problemen. Daan Rots is iemand die die balans in het team beter kan bewaken. Dat is ook een reden."

"Daan heeft zo'n enorme vooruitgang gemaakt. Aan het eind van vorig seizoen begon hij meer te scoren en meer assists te geven. Als hij dat niet doet, maak je keuzes voor anderen. Dat is ook de reden dat Václav er nu instaat. Dan denk je: daar komt toch eerder een goal", besluit Jans het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties