FC Twente Nieuws

Jans looft spelersgroep: "Goed dat we Jody zo hebben herdacht"

Jans looft spelersgroep: "Goed dat we Jody zo hebben herdacht"

Twee dagen voor de cruciale wedstrijd tegen FC Groningen kwam het schokkende nieuws dat Jody Lukoki was overleden. De aanvaller overleed in het ziekenhuis aan een hartstilstand, nadat eerder zijn been was geamputeerd en hij in kunstmatige coma werd gehouden. Ondanks dat het contract van de aanvaller recentelijk werd ontbonden, kwam het nieuws als een mokerslag aan.

Lukoki raakte tijdens zijn tweede training zwaar geblesseerd, maar zag een deel van de spelersgroep geregeld tijdens trainingen bij Pro-F, de plek waar spelers herstellen van hun blessures. Daarnaast was Lukoki een goede vriend van Misidjan en werkte hij in het verleden ook al samen met Ron Jans bij PEC Zwolle.

Maandag en dinsdagochtend werd er binnen de club stilgestaan bij het overlijden en liet Jans de spelers beslissen hoe ze Lukoki voor de wedstrijd tegen FC Groningen wilden eren. Het werd geen minuut stilte of applaus, maar een zeer emotionele ceremonie waarbij ook het zoontje van de aanvaller nauw werd betrokken. Jans was zeer te spreken over hoe de spelersgroep Lukoki heeft geëerd.

"Ik denk dat we Jody de aandacht hebben gegeven die hij heeft verdiend", vertelt Jans in gesprek met de Telegraaf. "Natuurlijk heeft hij ook wel eens dingen gedaan waarvan je zegt ’oh, oh, hoe kun je dat doen’. Maar tegelijkertijd kon je niet kwaad op hem worden. Hij dartelde met zoveel vrolijkheid en soms naïviteit door het leven. Ik denk dat het goed is geweest dat we hem zo herdacht hebben en dat de gedachte aan Jody ons in de wedstrijd ook de kracht heeft gegeven om een goede prestatie neer te zetten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties