FC Twente Nieuws

Jans verwacht vuurwerk: "Het wordt echt een pittig potje"

Jans verwacht vuurwerk: "Het wordt echt een pittig potje"

Voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen gaf Jans aan dat hij zeer waarschijnlijk zijn basiself zou gaan aanpassen op basis van de fitheid van de spelers. Uiteindelijk werd alleen aanvoerder Bama gespaard en werd Troupée vervangen door Everink vanwege een blessure.

De verwachting is niet dat Jans deze week opnieuw in moet grijpen. "We hebben het maar met één speler gedaan vorige week. Dat was Wout Brama want we willen Wout graag heel houden. Nu hebben we eigenlijk de situatie dat we dat niet meer meenemen om spelers rust te geven. Na vijf dagen moet je er weer klaar voor zijn."

Net als tegen sc Heerenveen mist Jans Troupée. Daar is vervolgens ook de naam van Pleguezuelo bijgekomen. "Troupée heeft toch een tikje gekregen tegen AZ, en ik denk dat hij er na de interlandperiode weer bij is. Julio Pleguezuelo heeft wat kleine klachtjes opgelopen in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen afgelopen maandag. Die is er dus ook niet bij, maar ook hem verwacht ik er op korte termijn weer bij.

Ondanks het feit dat FC Groningen zeventiende staat, weigert Jans zijn tegenstander ook maar iets te onderschatten. "Ze hebben PSV en Ajax uit gehad en tegen Vitesse een bizarre wedstrijd gehad met negen man, waarbij de eerste rode kaart van Mike te Wierik is kwijtgescholden. Bijna zeven basiskrachten zijn naar andere clubs vertrokken en ze hebben een heel aantal nieuwe jongens en dat heeft tijd nodig. Dat verklaart ook wel de matige start. We moeten ons niet rijk rekenen want het wordt echt een pittig potje."

FC Groningen-trainer Danny Buijs moet het doen zonder zijn twee basiskrachten Te Wierik en Duarte. Daarnaast zijn er ook nog vier twijfelgevallen. Toch weigert Jans zich bij voorbaat rijk te rekenen. "Wij hebben Pierie, Cerny en Lukoki er ook niet bij. Het gaat er altijd om wie er wel zijn en ik denk dat Groningen wel weer met een strijdbaar elftal op de mat komt, maar wij ook."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties