FC Twente Nieuws

Jans wil door met 'geweldige' Ugalde, maar: "Als hij weg wil, moeten we praten"

Jans wil door met 'geweldige' Ugalde, maar: "Als hij weg wil, moeten we praten"

Op dinsdag 3 januari 2023 wordt de winterse transferwindow weer geopend in Nederland. Tot en met 31 januari kunnen Nederlandse clubs spelers kopen. Natuurlijk kunnen er ook spelers weggaan. Dit kan zijn omdat een andere club een goede speler koopt, maar het kan bijvoorbeeld ook zijn omdat een speler graag weg wil.

FC Twente-trainer Ron Jans sluit dit laatste niet uit. "Het zou me niks verbazen als er nog iets onverwachts gebeurd", vertelt hij bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Dat hoeft niet altijd een basisspeler te zijn, want die kunnen we denk ik wel tegenhouden. We moeten dit seizoen gewoon vlammen."

"Als je traint maar niet speelt, houdt het ook een keer op", aldus Jans. Een mooi voorbeeld hiervan in Manfred Ugalde, de huurling die weinig minuten krijgt. "We hebben met Ugalde gesproken. Als hij aangeeft dat hij meer moet spelen en weg wil, vind ik dat we daarover moeten gaan praten. Maar wat een geweldige jongen, een goede spits en een hele goede invaller."

"Hij ligt goed in de groep, traint hartstikke goed en heeft specifieke kwaliteiten, zeker in de eindfase van een wedstrijd. Dat doet hij altijd fantastisch. Het ligt bij Manfred zelf. Ik heb nog geen signalen. Het is een geweldige jongen om mee te werken", besluit Jans.

Ugalde wordt gehuurd van City Football Group. De twintigjarige Costa Ricaanse spits krijgt maar weinig minuten bij FC Twente. Hij viel dit seizoen negen keer in. Bij deze invalbeurten kreeg hij slechts één keer langer dan een kwartier speeltijd. Het zou dus zeker mogelijk zijn dat hij zou willen vertrekken, maar op dit moment lijkt het er nog niet op dat hij een echte vertrekwens heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties