FC Twente Nieuws

Jans wil in Costa Rica 'echt gas geven' met FC Twente

Jans wil in Costa Rica 'echt gas geven' met FC Twente

FC Twente is deze en volgende week op trainingskamp in Costa Rica. In het warme Midden-Amerikaans wordt er niet alleen flink getraind, maar ook minimaal één wedstrijd gespeelde. Het duel dat al vaststaat, is de afscheidswedstrijd van clublegende Bryan Ruiz. FC Twente wil nog een oefenwedstrijd spelen volgende week. Deze staat met potlood ingetekend, maar het is nog niet zeker of deze doorgang zal vinden.

Maandag stond in het teken van de reis naar Costa Rica maken. "Dat hebben we allemaal goed overleeft", vertelt trainer Ron Jans tegenover RTV Oost. "Er is hier een lekker temperatuurtje. Volgens mij kunnen we in Nederland schaatsen, maar hier niet." In Costa Rica is het overdag zo'n 26 graden Celsius.

Jans spreekt zijn respect naar Ruiz uit. "Het is gewoon een hele grote meneer, zeker hier in Costa Rica. Ik heb niet zoiets dat ik heel erg tegen iemand opkijk, maar wel heel erg iemand respecteer. Het is een sportman, hij doet geen gekke dingen. En het is ook een hele mooie creatieve, scorende voetballer", aldus Jans.

"Ik hoop deze week op goede trainingen. We moeten fit blijven. De afscheidswedstrijd is natuurlijk een beetje een aparte wedstrijd. Ik hoop dat we er nog een tweede oefenwedstrijd bij krijgen. Dan kunnen we volgende week echt gas geven. Deze trip is een goede combinatie tussen ontspanning en inspanning", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties