FC Twente Nieuws

Jans ziet geen doortastend FC Twente: "We zijn dan te onschuldig"

Jans ziet geen doortastend FC Twente: "We zijn dan te onschuldig"

Ron Jans is er met zijn ploeg wederom niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. In Waalwijk gingen FC Twente zelfs met 2-1 onderuit tegen RKC. Nadat de mannen van Jans nog wel op voorsprong kwamen, gaven zij die in een korte tijd helemaal uit handen.

Nadat Danilo vlak na rust zorgde voor 1-0, tekenden de Waalwijkers in een mum van tijd voor 1-1 en 2-1. Jans zag waar het mis ging. "Op het middenveld grijpen we niet goed genoeg in en we staan helemaal verkeerd te dekken, waardoor de wedstrijd kantelt.", begint de oefenmeester op de clubsite. "In een tijdsbestek van vijf minuten verlies je de wedstrijd door slecht verdedigen."

Ondanks het verlies vond Jans zijn ploeg vandaag niet minder dan de tegenstander. "We waren niet slechter dan RKC. We waren vandaag vaak in en rondom het strafschopgebied, maar we zijn dan te onschuldig." Het seizoen gaat voor de Tukkers als een nachtkaars uit. Na vandaag weet de ploeg zeker dat het de play-offs niet meer zal halen.

[google]

Hoe kan het dat het verval zo groot is? "Het is een combinatie van allerlei dingen. Als je vaak verliest is het vertrouwen broos. Er zijn meerdere dingen die een rol spelen. We waren vandaag ook heel slordig in de passes, aannames en voorzetten. Daarnaast hebben we veel technische fouten gemaakt. Het is gewoon zonde. Na die 2-1 trekken zij de wedstrijd over de streep."

Nadat Jans met zijn ploeg op achterstand kwam, begon de trainer niet als een idioot te coachen. Hij probeerde de achterstand doormiddel van meerdere wissels te laten verdwijnen. "Je kunt als een gek gaan roepen, maar ik heb geprobeerd met wissels wat te doen. We hebben Dumic gebracht, Ebuehi naar rechts gezet en zijn met Rots op 'tien' gaan spelen. Daarna hebben we nog een keer wat geprobeerd door met twee frisse middenvelders de bal proberen te laten lopen. Tactisch alles gedaan, maar het mocht niet baten", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties