FC Twente Nieuws

Jans zag zijn ploeg spartelen: "Steeds meer onmacht en frustratie"

Jans zag zijn ploeg spartelen: "Steeds meer onmacht en frustratie"

Ron Jans heeft vrijdagavond zijn tweede competitienederlaag geleden als hoofdtrainer van FC Twente. Het was de eerste keer dat hij onderuit ging in de Grolsch Veste. Na afloop liet hij voor de camera van FOX Sports weten dat zijn ploeg terecht had verloren van de Waalwijkers.

"Een verdiende overwinning voor RKC. Na hun eerste goal, een uitstekende goal trouwens, zie je bij ons steeds meer de onmacht en de frustratie. Het ging allemaal veel te gehaast, al vanaf de eerste seconde. Tot de eerste goal vonden we Dervisoglu veel tussen de linies, maar het ging allemaal net niet. Alles door het midden, veel te snel, direct spelen, veel balverlies en weer schakelen. RKC deed het ook gewoon goed. Dan kom je achter en ga je nog geforceerder voetballen, en dat is de hele wedstrijd zo gebleven."

De trainer besloot zelfs de clubtopscorer en de topscorer van de eredivisie naar de kant te halen. "De hele week was Danilo al niet zo fris en dan probeer je met bijna een nieuwe voorhoede er wat extra's in te brengen. We hebben één kans gehad met Jeremejeff. Dat was een mooi moment geweest, maar aan de andere kant was de kans misschien wel groter dat het 3-0 zou worden dan 2-1."

"Ik vond dat wij veel teveel moeite moesten doen om de bal te veroveren, iets dat we normaal gesproken heel goed kunnen, en wij konden heel moeilijk onder hun druk doorvoetballen. Dat hebben we al eens vaker gezien. Bij ADO bleek dat we dat wel goed kunnen, maar vanavond niet."

"Ik heb in de kleedkamer gezegd: we hebben vandaag verdiend verloren en nu gaat het erom hoe je hiermee omgaat. Er is altijd maar één ding en dat is keihard met elkaar blijven werken en volgende week naar Ajax."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties