FC Twente Nieuws

Jans ziet situatie Everink: "Soms is een leerschool best hard"

Jans ziet situatie Everink: "Soms is een leerschool best hard"

Luca Everink beleefde zondag geen mooie middag. De rechtsback moest na het wegvallen van de geblesseerde Joshua Brenet zonder fatsoenlijke warming-up invallen bij FC Twente. De invalbeurt verliep dramatisch. Hij kwam geen moment in de wedstrijd en gaf in de slotminuten op een zeer knullige manier een strafschop weg. Willum Thor Willumsson benutte de strafschop, waardoor het 1-1 werd en FC Twente twee punten verspeelde.

"Uiteraard hebben we met Luca gesproken", vertelt trainer Ron Jans tegenover TC Tubantia. "Het was geen lekkere invalbeurt en dan is de eerste vraag: 'Hoe is het met je?' Soms is een leerschool best hard, maar dat hoort er allemaal bij. Als je het aan hem vraagt zal hij zeggen dat hij wil spelen. Logisch: Als je een keer een onvoldoende haalt, wil je dat rechtzetten."

Voor spelers als Everink is het zeer lastig om wedstrijdritme op te bouwen. In het eerste elftal komt de rechtsback niet aan bod. Daarom moet Everink het hebben van de trainingen en spaarzame oefenpotjes. Ook Jans ziet dit probleem. "Je traint veel, maar je maakt heel weinig minuten en dan moet je erin. Dat is geen probleem als je er voor 35 minuten in moet. Maar het is wel lastig om die jongens voor 90 minuten en de blessuretijd fit te krijgen. Daar doen we alles aan, maar dat is niet eenvoudig", aldus de hoofdtrainer van FC Twente.

Wat zou jij doen? Is het te goedkoop om Everink na één wedstrijd af te maken en moet hij starten tegen Sparta? Of kan Jans de rechtsback dat niet aandoen? Stem in het polletje hieronder.

Moet Everink starten tegen Sparta?


[totalpoll id="198776"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties