Jansen scoort jubileumgoal in gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond gedaan wat het moest doen. De ploeg van Tommy Stroot won op bezoek bij hekkensluiter Excelsior Barendrecht en weet na een maand eindelijk weer wat winnen is. De dames wonnen met 4-2 door doelpunten van Renate Jansen (2x) en Fenna Kalma (2x).

Het duurde lang voordat de ploeg uit Enschede op voorsprong kwam want bij rust stond nog altijd de 0-0 beginstand op het scorebord. Twee minuten na de thee opende Renate Jansen de score. Een bijzonder doelpunt want het was haar 50e in competitieverband.

Toch was het Excelsior Barendrecht dat vijf minuten brutaal weer op gelijke hoogte kwam. Bijna een kwartier later was het clubtopscorer Fenna Kalma die FC Twente Vrouwen weer aan de leiding bracht. In de 80e minuut gooide de goaltjesdief de wedstrijd definitief in het slot door de 3-1 te scoren. Jansen scoorde vervolgens nog de 4-1 waarna ook Excelsior Barendrecht nog een doelpuntje meepikte. Eindstand 4-2 voor FC Twente Vrouwen.