FC Twente Nieuws

Jensen blikt terug op bijzondere FC Twente-tijd: "Heel blij dat ik 'ja' zei"

Jensen blikt terug op bijzondere FC Twente-tijd: "Heel blij dat ik 'ja' zei"

Richard Jensen kwam in 2012 op zestienjarige leeftijd naar FC Twente. De verdediger liet zijn familie achter om een avontuur aan te gaan bij de Enschedese club. Later kwam ook zijn broer Fredrik bij FC Twente spelen. Fredrik brak echt door, Richard speelde slechts tien wedstrijden in de eredivisie voor de hoofdmacht van de Tukkers. Inmiddels speelt de verdediger bij het Poolse Górnik Zabrze.

In 2012 maakte Richard Jensen op zestienjarige leeftijd de overstap van Finland naar Twente. "Twente wilde dat wij, mijn broer en ik, kwamen", vertelt verdediger in gesprek met het Poolse Super Express Sport. "We hebben met de hele familie overlegd. Cultureel gezien was er niet zo'n groot verschil tussen Finland en Nederland, dus mijn ouders vertrouwden het om ons te laten gaan op zo'n jonge leeftijd."

"Natuurlijk was het niet makkelijk voor ons, maar ik ben veel gegroeid als persoon en als speler. Vandaag de dag lijkt het alsof ons vertrek moeilijker was voor mijn ouders dan voor mij. Wanneer je naar een ander land vertrekt op zo'n jonge leeftijd, heb je alleen maar tijd om je te concentreren op nieuwe dingen. Er is bijna geen tijd om je land en je familie te missen. Tien jaar later ben ik heel blij dat ik 'ja' zei tegen Twentes aanbod. Ik ben heel blij dat mijn ouders in mij en mijn broer hebben geloofd dat we het goed zouden doen", aldus Richard Jensen.

Richard Jensen speelt nu samen met Lukas Podolski en speelde ook bij FC Twente samen met enkele grote voetballers. "Ik heb het geluk gehad dat ik heb mogen trainen met spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Ik heb veel goede spelers bij Twente ontmoet, maar geen van hen is wereldkampioen. Dus Lukas wint", zegt de oud-verdediger van FC Twente. Podolski speelde 53 minuten over twee wedstrijden op het WK van 2014, die werd gewonnen door Duitsland.

Richard Jensen is inmiddels 26 jaar en speelt sinds dit seizoen bij het Poolse Górnik Zabrze, na vier jaar bij Roda JC te hebben gespeeld. De club werd afgelopen seizoen achtste van de achttien clubs in de hoogste Poolse competitie. Jensen is basisspeler bij de club. Fredrik Jensen speelt nog altijd bij FC Augsburg, de club die hem in 2018 kocht van FC Twente voor drie miljoen euro. Jensen speelde in de eerste vier competitiewedstrijden in de Bundesliga drie keer in de basis. Momenteel kampt de aanvallende middenvelder met een hoofdblessure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties