FC Twente Nieuws

Jeugdspelers weer op het veld: "De spelers zijn erg leergierig en gedreven"

Jeugdspelers weer op het veld: "De spelers zijn erg leergierig en gedreven"

Terwijl de voorbereiding voor de grote mannen al bijna afgelopen is, is de jeugd er pas net aan begonnen. Afgelopen week keerden de talenten uit de academie namelijk massaal terug op de trainingsvelden. "Je kon merken dat de jongens er zin in hadden", klinkt het op de site van de FC Twente/Heracles academie.

Bij de onder 18 stond Jord Roos voor de eerste keer voor de groep. Roos wordt in zijn eerste jaar bij de academie geassisteerd door Berthil ter Avest, die ook nieuw is. "Berthil vult mij ongelooflijk aan, voornamelijk in inzichten. Hij heeft levenservaring, maar met zijn ervaring als profvoetballer is hij vooral voetbalinhoudelijk erg scherp. Er ontgaan hem erg weinig dingen die op het veld gebeuren."

Onder 16

Olivier Amelink leidt dit seizoen de onder 16 en ziet dat het dit jaar erg leuk kan gaan worden. "De energie spatte er vanaf. Iedereen wilde zich van zijn beste kant laten zien. Het is een leuke groep om mee te werken", vertelt Amelink die ook over de fitheid van de talenten te spreken is. "Daarmee zit het, op enkele kleine ongemakken na, goed."

[google]

Onder 15

De onder 15 staat onder leiding van nieuwkomer Wouter Stronks. Stronks was afgelopen seizoen nog werkzaam bij De Graafschap. De trainer/coach is goed opgevangen in zijn nieuwe werkomgeving. "Ik ben erg goed ingewerkt. Collega’s staan open je te helpen en je vragen te beantwoorden. Ik ben in een rustige omgeving gekomen, die veel energie uitstraalt."

Onder 14

Oud-speler van Go Ahead Eagles Sjoerd Overgoor stond afgelopen week voor de eerste voor de groep jongens van onder de 14. "Ik kreeg er erg veel energie van. Mijn vrouw kon het thuis zelfs aan me merken. Ik heb het erg naar mijn zin", vertelt Overgoor die eveneens positief is over zijn ploeg. "Ik had al geluiden gehoord dat dit een erg fijne ploeg is. De spelers zijn ook erg leergierig en gedreven. Ik moet ze eerder afremmen dan enthousiasmeren", besluit de oud-prof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties