FC Twente Nieuws

Kaartprijzen FC Twente in paar seizoenen tijd met bijna vijftien procent gedaald

Kaartprijzen FC Twente in paar seizoenen tijd met bijna vijftien procent gedaald

VoetbalPrimeur zocht uit hoe duur een kaartje gemiddeld kost bij de Eredivisieclubs dit seizoen, dit werd vervolgens naast de prijs van een gemiddeld kaartje gelegd van de Eredivisieclubs in het seizoen 2014/2015. Dan is te zien dat er in de loop der jaren een aantal interessante veranderingen hebben plaatsgevonden, zo ook bij FC Twente.

Bij FC Twente was de prijs van een kaartje gemiddeld in het seizoen 2014/2015 €33,75. Tegenwoordig kost een kaartje gemiddeld €28,75 in De Grolsch Veste, dit betekent een daling van 14,8% ten opzichte van het seizoen 2014/2015. De gemiddelde prijs wordt berekend door het duurste kaartje en het goedkoopste kaartje bij elkaar op te tellen en dit vervolgens te delen door twee.

Met dit gemiddelde is FC Twente in vijf jaar tijd van plaats vijf naar plaats zes gezakt in de lijst. FC Twente is ingehaald door AZ. Met een stijging van 42,2% kost een gemiddeld kaartje in Alkmaar nu €36,25, waar dit vijf seizoenen geleden nog €25,50 was. De club waar de kaartjes gemiddeld het duurst zijn is Ajax, hier betaal je gemiddeld 65 euro voor een kaartje.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties