FC Twente Nieuws

Kamphuis-tirade: Cambuur-trainer baalt van falende arbiter bij zure nederlaag

Kamphuis-tirade: Cambuur-trainer baalt van falende arbiter bij zure nederlaag

Zondag won FC Twente in de absolute slotfase met 0-1 van SC Cambuur. FC Twente kreeg een zeer controversiële penalty (video onderaan het artikel), die werd benut door Ricky van Wolfswinkel. Een heerlijke overwinning voor de Tukkers, maar een hele zure nederlaag voor de club uit Leeuwarden. Cambuur-trainer Pascal Bosschaart reageert op de nederlaag, in het bijzonder op de volgens hem falende scheidsrechter Jochem Kamphuis.

"Ik vind het nog steeds een onterechte penalty. Waar moet je je arm laten? Hij heeft zijn arm, sowieso zijn elleboog, in zijn lichaam. Waar moet je de rest van je arm laten? Hij gaat via de grond tegen zijn onderarm aan", vertelt Bosschaart op het YouTube-kanaal van SC Cambuur. De trainer zag echter een nog kwalijkere fout van scheidsrechter Kamphuis.

"Het ergste vind ik nog dat er in de 75e minuut een ingooi afgefloten wordt vanwege een vermeend iets aan het hoofd van Pröpper. Er was niets aan de hand, hij had niets met zijn hoofd. Hij laat de ingooi wachten, terwijl wij vier tegen twee staan. Dat is gewoon een kans op een doelpunt. Als je dan affluit om te wachten, dat vind ik nog het ergste", aldus Bosschaart. Pröpper ging rond de 75e minuut naar de grond en deed alsof hij een hoofdblessure had, omdat hij het idee had dat FC Twente in ondertal was bij een ingooi voor Cambuur en een grote kans wilde voorkomen. Zie een video van het voorval onderaan het artikel.

Bosschaart is nog niet klaar met zijn Kamphuis-tirade. "In de eerste helft maken zij vier overtredingen en krijgen geen gele kaart. Wij maken één overtreding, die geen eens een overtreding was en wij krijgen geel. Zeg het maar."

"Ik vond dat wij qua strijdlust en beleving goed speelden. Het veldspel kon wat beter, maar we hebben weinig kansen weggegeven. We hebben ook niet veel kansen gecreëerd. Een 0-0-wedstrijd was goed geweest. Daar hadden wij heel erg goed mee kunnen leven. Maar als je zo'n wedstrijd dan zo verliest, dan is dat wel een heel kut einde van zo'n week", besluit Bosschaart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties